Education template  

Фото галерија

Колач ситан за основну школу у Текији битан

10.10.2014. Ученици наше школе су, већ традиционално, учествовали у хуманитарној акцији коју је организовало удружење „Пријатељи деце Врачара“. Овај пут акција је носила назив „Колач ситан за основну школу у Текији битан“. Били су вредни и сакупили су новац који су приложили за помоћ другарима у Текији.
Немачка школа

Натстава у природи, Златибор 2014

Маскенбал и вашар

Златибор 2014.

Наша школа била је једина београдска школа која је учествовала на 16.Међународном фестивалу дечије рекреације-Златибор 2014. Представници одељења 5-1, 5-2, 6-2 и 7-2 у пратњи учитељице Аните Мишковић и наставнице Нирване Ћућуз провели су 6 прелепих сунчаних дана уз спортско-рекреативне садржаје. Школа је имала две такмичарске екипе. Врачар 1: Анђела Мартић, Катарина Родин, Мина Митић, Ива Петровић, Маша Радуновић, Ана Ерак, Исидора Ивановић, Немања Николић, Лука Кекић, Благоје Тодоровић Врачар 2 ( екипа која је заузела одлично 4.место у конкуренцији од 19 екипа ): Теа Јанковић, Катарина Ивановић, Теса Марковић, Ина Шпања, Мина Грубач, Анђела Љубенковић, Мима Пековић, Стефан Јовановић, Филип Ерак, Алеска Влаисављевић. Честитамо и надамо се да ћемо следеће године постићи још бољи успех!
Учионица под отвореним небом

Час математике I/3

Квадрат, правоугаоник, троугао и круг-утврђивање-групни облик рада Резултати часа – исходи: - ученици утврђују систематизују знања о геометријским фигурама; - навикавају се на рад у групи; - израђују необичне облике од геометријских облика.
Дечији културни центар

Ученици 6-2 одељења су посетили Дечији културни центар
Врачунари на дар

У школи „Краљ Петар II Карађорђевић“ уручени су први врачунари новој генерацији врачарских трећака. „Као и ваши старији другари и ви сада добијате сопствени персонални рачунар, популарни врачунар. Можете га користити за учење, за игру, за стицање нових вештина и знања. На нама старијима је да поправљамо и сређујемо школе, да купујемо рачунаре и стварамо друге услове да будете равноправни у знању са вашим вршњацима из развијених европских земаља. На вама, нашим врачарским трећацима је да учите, будете вредни, да искористите врачунаре као нова учила, да будете најбољи ђаци у генерацији“ – поручио је заменик председника општине Александар Ивановић. Александар Ивановић је заједно са чланицама и чланом Већа Александром Јовановић, Мирјаном Митровић и Небојшом Милићевићем свим ученицима трећег разреда ове школе показао како могу користити сопствени рачунар и у школи и код куће, уз позив да га чувају, јер ће га користити до завршетка основне школе.
Креативна радионица са Маријом и Андријаном

Ученици II-2 радили су са Маријом и Андријаном на своје велико задовољство. Мало смо цртали, сликали, вајали...Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај