Education template  

Клуб родитеља и наставника


Поштовани родитељи и наставници,

Обавештавамо вас да је отворен Kлуб родитеља и наставника.

Задатак клуба је усавршавање комуникације родитеља и наставника и заједнички рад на планирању пројеката за активну едукацију ученика, наставника и родитеља кроз разнолике програме.

Уколико желите да активно или повремено учествујете у раду клуба или желите да будете обавештавани путем мејлинг листе, молим Вас да нам пошаљете податке (име, презиме, одељење које похађа ваше дете, број телефона и е-маил адресу) на маил klubrnkp2@gmail.com .   

Молимо Вас да нас контатирате и предложите тему коју бисмо могли заједно да обрадимо и начин како то да урадимо.

Добро дошли!


Теме:

Деца и интернет - паметно од почетка


Дигитални водич „Деца и интернет – паметно од почетка“ први је дигитални водич на српском језику, намењен  првенствено родитељима/старатељима, васпитачима и учитељима деце узраста 4-8 година, али и деци и свима онима који учествују у васпитању и образовању деце и желе да се информишу о томе на које начине могу да допринесу безбедном и конструктивном коришћењу дигиталних уређаја и интернета код деце предшколског и млађег школског узраста.

Водич садржи три секције: ТемеКвиз за проверу знања о безбедности деце на интернету и  Ресурси, у којима се налазе четири цртана филма за децу узраста 4-8 година, речник за дигитално доба, брошура за родитеље, Водич за безбедно и конструктивно коришћење дигиталне технологије и интернета и друге садржаје настале током пројекта.

Надамо се да ћемо помоћи родитељима/старатељима, васпитачима, учитељима, деци  да истражују, уче и на безбедан начин користе што више могућности и предности једног важног културног оруђа какав је интернет.

За долазак до водича кликните на наслов или овде.


 

Родитељи ОПРЕЗ

 петак 15.03.2019. и понедељак 18.03.2019. одржана су предавања за родитеље на тему наркотика, раног препознавања промена понашања код деце и борбу против тог зла, под називом "Родитељи опрез". Присутни родитељи су били веома заинтересовани за предавање и активно су учествовали у дијалогу.

Двочасовно предавање оставило је снажан устисак на родитеље и наставнике и створило квалитетну базу за рано препознавање проблема и борбу против наркоманије код деце. 
 
Предавања под покровитељством Општине Врачар водио је Господин Ламбе Ђорјелиевски, дугогодишњи борац против наркоманије у оквиру МУП-а.
Хвала на кваитетном и интересантном предавању.

   

   

чланак дневних новина АЛО о предавањима "Родитељи опрез"

прилог ТВ Н1 са Господином Ламбеом Ђоријелевски (Youtube)


О новим наркотицима који су се појавили на тржишту Србије, о томе како заштитити младе и шта би све требало да знају и они и њихови родитељи, у емисији Радио Београда 1, "Таласање" вођен је разговор са проф. др. Иваном Димитријевићем, начелником Одељења за болести зависности Клинике за психијатрију Клиничког центра Србије и чланом Владине комисије за борбу против наркотика.

Правиник о начину, садржаjу, дужини, месту и времену обављања друштвено-корисног, односно хуманитарног рада у ОШ“КРАЉ ПЕТАР  II КАРАЂОРЂЕВИЋ“

- - - 

Више о клубу и начину оснивања можете погледати на следећим линковима:

План клуба - пример
1. О
квир рада клуба родитеља и наставника
2
. документ о иницијативи за оснивање КРН у одређеној школи
3. Развојни план КРН, иницијална год
4
. Развојни план КРН_постојећи клубови
5
. Сарадња  са породицом и локалном заједницом – КРН, иницијална година
6
. Сарадња са породицом и локалном заједницом – КРН, постојећи Клубови
7
.Обавештење за Наставничко веће, иницијална год
8
. Обавештење за  Савет родитеља
9
. Изјава о заинтересованости наставника
1
0. Изјава  о заинтересованости родитеља, иницијална година
1
1. Лифлет за родитеље, иницијална год

Презентација КРН Савету родитеља, Октобар 2018 (Видео, Youtube)

Надамо се да ћете нас подржати, придружити нам се и узети активно или повремено учешће у Клубу родитеља и наставника!

Савет родитеља
ОШ Краљ Петар II Карађорђевић

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај