Education template  

Резултати анкете

21.01.2019.

Поштовани родитељи,
на овој страници можете видети резултате анкете везане за безбедност деце у околини школе.

У анкети је учествовало 262 родитеља што на жалост представља мање од половине.

Хвала свима који су попунили анкету и показали заинтересованост за безбедност наше деце.

Савет родитеља ОШ "Краљ Петар II Карађорђевић", Београд

5. Додатни предлози

Uvodjenje strozije kontrole prekoracenja brzine u ulicama veceg prometa (Maksima Gorkog) i pojacana kontrola zaustavljanja vozila ispred pesackog prelaza ili uvodjenje kamera ili dodatnih lezecih pilicajaca u prometnim ulicama.
 
Da se ponovo uvede školski policajac i da saobraćajna policija obezbeđuje pešačke prelaze oko škole.
 
Kontrola sumnjoivih osoba koje učenicima dele koliko sam ja video letke, ali ne znam da li uz letak bilo još nešto. Kada sam ja naišao osoba se sklonila i nisam dobio taj letak. Prvenstveno sa nekim policajcem u civilu.
 
Infrastruktura svetleće signalizaciju (semafori) je jako loša. U okolini škole je puno aktivnih gradilišta (Juzni bulevar) koja su ne obezbeđena i veoma opasna za pešake a posebno decu koja idu u školu.
 
Predlog je da policajac ne sedi kod tetkica vec da bude ispred skole dok deca ulaze odnosno izlaze, i da skrene paznju bahatim roditeljima koji parkiraju kako stignu ne mareci za ostalu decu i ucesnike u saobracaju.
 
Povećati bezbednost u školskom dvorištu i posle nastave, tj. popodne i uveče.
 
Potrebno je slati stalne ekipe policije uveče zbog okupljanja grupe narkomana u blizini škole . I ne samo rasterati ih već hapsiti jer po zakonu R S ne postoji količina droge za ličnu upotrebu.
 
Regulisati uizvodjacke radove u blizini skole koji ometaju saobracaj i onemogucavaju bezbedan odlazak do skole.
 
Veca kontrola u skolama,bolja bezbednost.
 
Deca nemaju kontinuiranu zonu trotoara/pesacke zone na prilazu skoli. Često moraju da silaze na kolovoz, delom zbog gradilista, delom jer je trotoar toliko uzak da se gubi izmedju bandera, prepreka od ograda, parkiranih automobila, ili su kuce uz samu ivicu kolovoza. Policajci su uvek dobrodosli u zoni oko skole i parkova.
 
Potrebno je da se pojaca kontrola u svim oblastima, da na javnim mestima postoji dezurni policajac, pozornik
 
- Bezbednost saobraćaja u blizini škole ("ležeći policajci") Šumatovačka ulica. - obilazak službenog lica (može i interventna) okoline škole, parkovi i tereni prema južnom bul. i oko likovne škole (maloletnici kozumiraju i prodaju narkotike pogotovo posle nastave i u večernjim satima). - Video nadzor i rasveta su neophodni! - Komunalna služba ne radi svoj posao u okviru parkova. - Game Pub-ovi u okolini prepuni delikvenata, kozumiranje narkotika i nargila. - Svaka škola bi trebalo da ima svog policajca koji je dostupan pre, posle i u toku nastave.
 
Nedostaju generalno pozornici u svim delovima grada pa i u blizini škola.Mnogo je različitih prekršaja svuda oko nas jer policije nema dovoljno pre svega.Drugi veliki problem je što kad god imate problem svi su nenadležni.Pozrebna ozbiljna promena ponašanja svih nas kao i reforma policije i pravosuđa jer je opšti kriminal u velikom procvatu.
 
Manje slobode davati deci vise postovanja
 
Češće patrole oko škole van nastave , naročito noću.
 
Srediti dvoriste
 
Generalno povećati stepen odgovornosti dece, roditelja, profesora i škole.
 
Nepropisno parkiranje, zaustavljanje, vožnja u pogrešnom smeru, ignorisanje svega od strane policije, nepostojanje policije, brzina saobraćaja,
 
Sve pohvale za bezbednost dece.
 
Veca kontrola od strane mupa-a u okolini skole i parku kod skole i bolja ovetljenost u Sumatovackoj ulici koja vodi do skole
 
Napraviti program edukacije za nastavnike i roditelje o osetljivim i aktuelnim temama (prethodno navedenim) uz podršku resornog ministarstva i MUP-a.
 
Skoli je potreban policajac u dvoristu ili ispred kapije sve vreme nastave. Vozaci se ne obaziru na pesacki prelaz koji je tik ispred skole, predlazem da napravite VELIKI lezeci kako bi morali zbog toga da uspore. Samo skolsko dvoriste je nebezbedno jer ljudi setaju pse unutar dvorista. Kada pozovemo Komunalnu dobijemo odgovor da dok oni stignu pas ce vec da ode....
 
Sprecavanje dilovqnja droge u okoloni skole
 
Parkiranje automobila u školskom dvorištu, parkiranje i zaustavljanje automobila na ulici na ulazu u školu, uopšte na raskrsnici Šumatovačke i Svetolika Rankovića, gde deca ne mogu bezbedno da predju ulicu, ni da se kreću po trotoaru, (a najgore je ujutru kada deca pristižu u školu). Dvorište koje je divna zelena oaza u centru grada, jedino ogradjeno mesto gde se deca mogu igrati i posle nastave često je park za pse nesavesnih gradjana.
 
Ne samo beznednos saobracaja nego i bezbednost od droga bezveze je sto samo jedan odgovor moze da se stavi u poslednjem pitanju
 
Ukloniti parkirana auta sa mesta gde deca prelaze ulicu, da mogu da vide kad dolaze auta. Poboljšati prevenciju vršnjačkog nasilja.
 
Bezbednost u dvorištu škole, alkohol , droga ........
 
Bezbednost saobracaja i bezbednost dece zbog radova na gradilistima u Juznom Bulevaru,bezbednost dece u parku pored skole jer se tu sakupljaju narkomani.
 
Sve stavke iz predhodnog pitanja treba uzeti u obzir,trebalo bi da se uvede kao neko predavanje i sa decom prica o svemu navedenom.
 
Nepreglednost ulice Maksima Gorkog kontrolisati uz pomoć radpoloživosti MUPa ili dodatnom signalizacijom, ili asistencijom radpoloživog osoblja. Kontrola prilaza skoli u vreme velikog odmora. Nadzor dvorišta, u večernjim satima zbog nezaključavanja svih kapija. I seča potencijalno opasnih grana drveća zbog već poznatih događaja.
 
Kao roditelj sam spreman da novčano učestvujem da bi deca u školi bila bezbedna. Zašto sam napisao da je saobraćaj u blizini škole loš: - kroz Marulićevu ulice često se ide u suprotnom smeru, čak i dodaju gas da bi brže prošli. - gradilišta u Južnom bulevaru i parkirana vozila na trotoaru otežavaju upotrebu ove ulice. Nisam mogao izabrati više od jedne stavke u anketi kad se tražilo 3. Takođe, još par primedbi oko škole: Strožije kontrolišite uvođenja pasa u dvoriše. Pa ispada da se deca igraju u toaletu za pse. U blizini škole ima pasa lutalica (kod gradilišta), škola bi trebala da zahteva njihovo uklanjanje. Zašto sneg nije bio očišćen u dvorištu gde deca ulaze? Ko drži pekaru neka bude u obavezi da čisti sneg! Takođe, zabraniti prodaju nezdrave hrane u pekari! Oni se još reklamiraju kako je Coca-Cola 60 rsd uz neki proizvod. Mislim da je to sramota.
 
Stalna prisutnost sluzbenog lica uliva poverenje u bezbednost dece i smanjenu mogucnost vrsnjackog nasilja,obzirom da uvek isti djaci stvaraju nemir dobroj deci
 
Ne puštati decu van školskog dvorišta, koja imaju boravak
 
Usporavanje saobraćaja u okolini škole, postavljanje ležećih policajaca u okolnim ulicama (Sazonova), sprečavanje vršnjačkog nasilja u okolini škole, kontrola vozila i sumnjivih osoba koja se kreću u okolini škole (zaustavljaju decu sa pitanjima gde idu, da im pomognu da nadju neku adresu, udju u tudja kola....), kaznjavanje vozača koji se ne zaustave na pešačkom prelazu u okolini škole (na prostoru od Južnog bulevara do Cara Nikolaja), zabrana upotrebe petardi u i van škole
 
Droga-narkomanija, dileri, prepoznavanje takvih osoba u blizini skole i kako reagovati na njih.
 
u skoli se posle 19 h okupljaju sumljive licnosti, u objektu pored skole zivi takodje veoma sumljiva osoba, adolescent koji se tu muva.ne znam koje su mu namere, treba proveriti.taj prostor je u to doba dana krajnje nebezbedan i roditelji s razlogom ne pustaju decu da se igraju i okupljaju tu.parkirana vozila u ulici koja se kreće od juznog bulevara na gore ka skoli, otezavaju kretanje pesaka, i nadamo se samo da nece niko stradati.Ja nikad nisam video nikakvog policajca u blizini skole, i ne oseca se nikakva prisutnost organa bezbednosti..Opsti utisak je ,tesko predgradje, i kaubojstina..na zalost i moje dete ide u tu i takvu skolu.
 
2 policajca u skoli minimum
 
Vise ukljucivanje roditelja u rad sa svojom decom i skolom.
 
Video nadzor,bolji nadzor nad ucenicima
 
U samoj skoli ne postoji ni jedno policijsko lice koje kontrolise decu. Manja deca setaju gde im volja, niko ih ne pita nista!
 
Edukacija roditelja u smislu vrsnjackog nasilja ali ne samo šta raditi kao roditelj moguće žrtve već i kao roditelj deteta koje vrši nasilje. Možda organizovanje prihvata deca u Marulicevoj ulici jer se već automobili zaustavljaju u toj ulici radi izlaska dece iz kola...
 
Vrsnjacko nasilje!
 
uposliti komunalnu policiju zbog ne vodjenja racuna o higijeni oko skole i izmeta kucica svuda po okolnim trotoarima
 
Bolja bezbednost u blizini škole
 
Na pitanje da se navedu tri oblasti koje treba unaprediti je moguce odgovoriti samo odabirom jedne. Tako da je pored obelezenog, moj dodatni predlog: -prevencija vrsnjackog nasilja i -inform. o opasnostima koriscenja interneta
 
U parku kod skole u kom ostaju deca posle skole se okupljaju narkomani i dileri droge,cak ih i deca vidjaju,pojacati kontrolu i u tim delovima,koji su takodje vrlo opasni.I obavezan skolski policajac ali sve vreme dok si deca u skoli.
 
Predavanja koja su do sada bila održavana su bila jako dobra i efektna, npr bezbednost pri korišćenju interneta, opasnost droga, osnovna poznavanja saobraćaja i sa time treba nastaviti
 
Da skolski policajac bude vise angazovan u toku odmora i nadgleda sto pazljivije decu!
 
Bezbednost u i oko skole, prevencija vrsnjackog nasilja
 
Prevencija koriscenja droge i alkoholnih pica
 
Saobraćaj oko škole se odvija u svim pravcima uključujuči u pogrešnim, vozači voze brzo, kola se parkiraju i zaustavljaju nepropisno svuda čak i na pešačkim prelazima dok policija posmatra i ne radi ništa!!!! Zašto???
 
Podici nivo bezbednosti u svim oblastima koja se ticu dece.
 
Predlazem da saobracajac,ako nista drugo ,barem upozori vozace kada se krecu u pogresnom (nedozvoljenom) pravcu,a ne da ih jos i propusta kako bi brze prosli da bi on presao ulicu i zapalio cigaretu. I kao jos bitniju stvar predlazem da se ukljuci semafor u Juznom Bulevaru kod gradilista “Kapije Vracara”
 
posennu paznju obratiti na vrsnjacko nasilje i opasnosti koriscenja interneta
 
Da se rupe u ogradi skolskog dvorista pozatvaraju i da se dvoriste nakon zatvaranja skole zakljucava, ne bi li se sprecilo da skolsko dvoriste kao jedna od retkih zelenih povrsina sluzi kao toalet za pse. Mozda ovo nije u nadleznosti policije, ali svakako je jedno od mera da se ocuva zdravlje dece.
 
Bolja bezbednost oko i unutar škole kao i dežurni policajac koji će nadgledati decu u dvorištu i unutar škole
 
Redovne patrole oko škole
 
Obezbediti ograđivanje škole.
 
Treba non stop pričati i pričati i raditi sa decom...ipak su oni SAMO deca...i nema druge...samo uporno
 
Obavezno uvesti policiju u školi i oko škole, vrata škole i dvorišta da se zaključavaju jer može da uđe ko kad hoce
 
prihvat učenika na ulazu u školu zbog zaustavljanja saobraćaja u ulici kada roditelji ostavljaju decu. Zaključavanje kapija i altivniji angažman policije u parku pored škole zbog narkomana koji se tamo skupljaju
 
Postavljanje vise glomaznijih lezecih policajaca koji se ne mogu preci pri vecim brzinama voznje u ulicama u neposrednoj blizini skole. Na raskrsnici Svetolika Rankovica i Filipa Filipovica se ne vidi znak za pesacki prelaz jer ga zakljanja smokva a jako cesto na tom istom pesackom prelazu stoje kante za djubre i parkirana vozila tako da vozaci ne mogu da vide decu od parkiranih kola kada pocnu da prelaze ulicu.
 
Lokalni dileri i starija deca koja koriste odredjene droge se skupljaju u parku uz skolsko dvoriste. U periodu kada nema nastave, cesto borave u skolskom dvoristu.
 
Policija treba da obezbedi područje oko škole i uopšte na ulici i u javnom prostoru. U školi ne treba da da se bavi vaspitavanjem nego da država da odrešene ruke školi i roditeljima da se bave edukacijom i vaspitanjem.
 
-Bar 2 policajca u školi, -prevencija vršnjačkig nasilja i strožije kazne za nasilnike -strožije kazne za roditelje nasilnika -da zakon bude za sve isti bez obzira na nacionalnu pripadnost!
 
Da se radi na uklanjanju dilera kod skole...
 
Obavezno regulisati saobracaj u okolini skole.
 
Na prethodnom pitanju nije bilo moguce zaokruziti tri opcije.
 
Sprečavanje dilovanja droge u okolini škole. Stalno uklanjanje nepropisno parkiranih vozila koja ugrožavaju bezbednost dece na prilazima školi. Zabrana parkiranja privatnih vozila u školskom dvorištu.
 
da deca ne izlaze iz skolskog dvorista.pozdrav
 
Odgovatajuć pristup školi budući da nema trotoara u okolnim ulicama. Prevencija nasilja. Prevencija ulazaka nepoznatih osoba u dvorište.
 
Kontrolisati ugostiteljske objekte(kafice i barove) u blizini skole, a posebnu paznju obratiti na nargila-barove.
Od poslednjih tri predloga izabrati se nažalost može samo jedan... svakako bezbednost u saobraćaju i bezbednost u školi...


Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај