О нама

Основна школа „Краљ Петар II Карађорђевић“ зидана је од 1929 - 1931.године великодушном донацијом краљице Марије, супруге  краља Александра Карађорђевића . Са радом је почела 1932. године, када је са зградом деци Врачара поклоњено и велико школско двориште површине 1,5 хектара.
Данас школа ради у једној смени,а настава почиње у 9.00 сати. По европским стандарнима имамо идеалне услове за рад. Школа је опремљена најновиом технологијом која укључује модеран информатичи кабинет са 24 часа кабловске интернет мреже,дигиталну учионицу,две паметне (IQ) табле, кабловску телевизију и друга модерна наставна средства. Школа је под сталним видео надзором, а безбедност деце је на завидном нивоу захваљујући сталним дежурствима наставника и високој огради око школе.
Настава се одвија у 5 кабинета, 19 уционица и једном дигиталном учионицом. Настава физичког васпитања се изводи у великој сали (димензија кошаркашког терена),свечаној сали (четири стола за стони тенис), гимнастичкој сали и балетској сали са огледалима. Уз сале постоје  свлачионице са купатилима. У простору школе своје активности обавља и ДАХ театар – центар за позоришна истраживања. Развојним планом у нашој школи планирано је више часова спортских активности са циљем очувања психичког и физичког здравља деце.
Велико школско двориште са теренима за фудбал, кошарку и одбојку, пружа ученицима довољно могућности за бављење спортом у току наставе и у слободно време.
После наставе ученицима је организован продужени боравак, где ђаци уз помоћ наставника раде домаће задатке, или се баве неком другом активношћу. У колективу је изражена тенденција ка целодневној настави.
Пракса у школи је да ученици у оквиру наставе физичког васпитања поред редовног програма имају и обуку из различитих спортских дисциплина –атлетике, гимнастике, пливања, плеса, реалног аикида, рвања, ритмичке гимнастике, каратеа, хокеја на трави,теквандоа, одбојке, кошарке,фудбала, багминтона, стони тенис ...Тренинге већине спортских дисциплина воде прослављени и доказани спортисти и спортски педагози - Тања Петровић,Милена Рељин,Љубомир Врачаревић...
У школи постоји и Музичка радионица КП 2. Радионицу воде два учитеља и професор музичке културе,негује се рок музика , а од инструмената се уче удараљке,гитара,клавијатуре...
Поред редовне наставе у школи су организовани и други облици наставе као и припремна настава за ученике осмог разреда.
На квалификационим испитима за упис у средње школе наши ученици су били међу најбољима, показивали су добро знање и уписивали се у жељене школе.Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај