Education template  

Радост Европе

Датум: 05. Jun 2019 02:17 Категорија: Новости

                                                                                                    

Поштовани ученици и родитељи,

у оквиру јубиларног педесетог Међународног сусрета деце Европе - Радост Европе, нашој школи је указана част да узме учешће у овој дивној манифестацији и угости дечји хор "Хорољупци" из Бугојна из Босне и Херцеговине.

Радост Европе ће се одржати  од 1. до 5. октобра 2019. године.

Потребно је да нам се што пре а најкасније до краја школске године јави 15 породица које желе да угосте по једног члана хора из БиХ.
Деца гости које треба сместити у породице су претходне године учествовали на овој манифестацији а узраста су 12-13-14 година и то 13 девојчица и 2 дечака.
Наша деца домаћини би пратила њихове госте током манифестације и учествовала у активностима манифестације.

Суштина сусрета је дружење, успостављање трајних пријатељских односа и упознавање других култура.

за више информација кликните на Прочитај



 Имамо част да Вас позовемо да учествујете на 50. Међународном сусрету деце Европе - Радост Европе и тако увеличате прославу великог јубилеја - пола века од оснивања ове значајне манифестације дечјег стваралаштва.

Радост Европе ће се одржати  од 1. до 5. октобра 2019. године.

     Оснивач и покровитељ Међународног сусрета деце Европе је Градска управа града Београда, а извршни продуцент је Дечји културни центар Београд. Манифестација Радост Европе носилац је ЕФФЕ 2107-2018 етикете квалитета, додељене од стране Европске комисије.
Поводом јубилеја одабрали смо уметничке школе, културне центре, студије и клубове, али пре свега групе које су оствариле запажене резултате на националним и међународним фестивалима, као и на самој манифесатцији „Радост Европе“.
     Гостујућа група може бројати највише 15 деце учесника, узраста од 7 до 14 година и 2 одрасла пратиоца-лидера. Деца су смештена у породицама код својих вршњака из београдских школа и то једно дете у једној породици, пошто је суштина сусрета управо дружење, успостављање трајних пријатељских односа и упознавање других култура.Свака школа је домаћин једној земљи.

50. Радост Европе биће посвећена прослави јубилеја и вредностима пријатељства,  солидарности и афирмације богатства и различитости европске културе и дечјег стваралаштва.
 


 
КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ::
 
ЈУНИ: До краја школске године свака школа добије списак деце  која долазе код њих у госте.
 
СЕПТЕМБАP : У ДОГОВОРУ СА ШКОЛАМА ОДРЖАВАЈУ СЕ РОДИТЕЉСКИ САСТАНЦИ СА ПОРОДИЦАМА – ДОМАЋИНИМА . На родитељском састанку свака породица  добија  сатницу  по данима ( од 1. до 6. октобра), где су наведена тачна времена када аутобус долази и враћа децу у  школско двориште као и опис дневних дешавања . Са децом су сваки дан : преводилац кога ангажује ДКЦБ - доступан је 24 сата, наставник -кординатор кога обезбеђује школа (не мора сваки дан да буде исти наставник ) , студент – волонтер са Филиолошког или филозофског Факултета, вођа групе из иностранства и дежурни лекар.
ОКТОБАР :
1.КАРНЕВАЛ - свечани дефиле костимираних учесника манифестације кроз центар града
2.СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА - концерти у дворани Дечјег културног центра Београд
3.ГАЛА КОНЦЕРТ- у Сава  центру
4.СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИ дан на Ади Циганлији
5.ИЗЛОЖБА НАГРАЂЕНИХ РАДОВА 21. МЕЂУНАРОДНОГ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА "РАДОСТ ЕВРОПЕ" - у Галерији Дечјег културног центра Београд
 

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај