Education template  

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ДРУГОГ ЦИКЛУСА

Датум: 24. Septembar 2020 09:06 Категорија: Новости


    Драги ученици и родитељи, прошло је већ двадесет и четири дана од како се примењује комбиновани модел наставе. Ученици похађају наставу у две групе, наставу у школи прате сваки други дан.
 
Школа све материјале за час поставља на google учионице како би омогућила групи која тај дан остаје код куће да прати исте наставне јединице као ученици који су тај дан у школи, као и да ученици који су одабрали наставу на даљину могу да прате наставу у реалном времену  са ученицима у школи.
 
РТС емитује квалитетне часове, те препоручујемо да их пратите у договору са наставницима, и то оним данима када нисте у школи.
 
Драги ученици, комбиновани модел захтева ангажовање свих учесника у процесу, наставника који припремају и постављају материјале, стручних сарадника који прате, ученика.
Зато, драги ђаци, сви морате редовно пратити наставу, у школи, и у виртуелној учионици. Виртуелна учионица је ваша учионица када нисте у школи.
 
Верујем да вам је било потребно неко време да се снађете, а сада се мора почети са озбиљним радом. За то је потребна мотивација, а највећа треба да вам буде ЗНАЊЕ, а не само оцена. Да би се знање стицало, потребно је више извора из којих се учи, зато вас молимо да пратите све доступне изворе (школа, виртуелна учионица, часови на РТС планети) и то у договору са наставницима.
 
Драги родитељи, подржите своју децу, помозите им да направе дневни распоред учења, осамосталите их и мотивишите да уче са разумевањем и уверењем да је знање важно и  да ће наставом на даљину стећи и драгоцене дигиталне вештине, неопходне у савременом свету.

Школа очекује кодове за нове и савременије дигиталне учионице на које ћемо прећи чим процес буде завршен. До тада пратимо постојеће .
 
Распоред писмених провера знања је објављен на сајту. Две групе имају, наравно, различите термине јер не бораве у исто време у школи. Нека вас то не збуњује, само пратите упутства наставника. Објављени су и термини за консултације за ученике који се школују на даљину .
 
Ако схватимо учење као активност која нам омогућава лични развој и отвара перспективу, неће нам бити тешко да учимо и на овај начин. 
 
Желимо вам пуно успеха у раду и учењу, и наравно, добро здравље и поштовање свих мера ради очувања истог!

Користим прилику и да похвалим ученике јер поштују све мере, носе маске, а у школи се понашају као прави ђаци.  


24.09. 2020.                              Ваши наставници и директор

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај