Education template  

Заједно и безбедно кроз детињство

Датум: 31. Avgust 2023 23:01 Категорија: Новости

Поштовани ученици, наставници и родитељи,
 
Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова у школској 2023/2024. години у основним школама у Републици Србији реализују Пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“.

Циљеви Пројекта су подизање свести код ученика основних школа о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавање различитих видова насиља и дискриминације, усвајање стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијање саосећања и информисање о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.

У вези са тим, позивамо све ученике основних школа на територији Града Београда, да са родитељима узму учешће у промотивним радионицама које ће бити одржане 2. септембра 2023. године на Ади Циганлији, на делу „Beer Garden“ (травнати део имеђу Мега Максија и првих кафића са Макишке стране) у периоду од 10 до 18 часова.

Идеја радионице је усмерена на интерактивно дружење, како би се деци приближио рад јединица полиције и јачало њихово поверење у полицију (ронилачка и џудо екипа Жандармерије, припадници Специјалне антитерористичке јединице, ватрогасне службе, криминалистички инспектори Управе криминалистичке полиције, саобраћајне полиције, припадници Агенције за безбедност саобраћаја).

Како би родитељи и деца имали прилике да активно разговарају, изнесу питања, предлоге и евентуалне недоумице, у радионицама ће учестовати Министарство просвете, као и Канцеларија Повереника за заштиту равноправности. Концепт радионица осмишљен је тако да свака од њих буде интерактивна, да деца узму активно учешће у истим и да стекну основна знања на наведене теме.
 
Поред самих радионица учеснике очекује низ занимљивих игара и пратећег садржаја. За учеснике радионица и игара предвиђене су и симболичне награде.
 
Позивамо вас да заједнo и безбедно започнемо нову школску годину и боље се упознамо кроз игру и дружење.

Видимо се на Ади Циганлији 2. септембра од 10 до 18 часова.
 
Све што је потребно да понесете је лепо расположење.
 
Министарство унутрашњих послова Републике Србије

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај