Education template  

Екскурзија ученика осмог разреда

Датум: 04. Decembar 2023 06:42 Категорија: Новости

Дестинација: Београд-Ниш-Манастир Свете Тројице у Грабовцу-Пирот-Ниш-Сокобања-Београд
На екскурзију смо кренули из Скерлићеве улице у 8:20. 





Прва пауза у трајању од 30 минута је била у Великој Плани око 10 часова. Пут нас је водио најпре до археолошког налазишта "Медијана". Затим смо обишли Ћеле-кулу, градску тврђаву , а након тога смо имали слободно време до 17 часова. У хотел смо се сместили око 18:30 часова, а вечера је послужена у 19:30. Након вечере ученици су били у дискотеци која се налази у склопу хотела. Наредног дана доручак је послужен у 8:30, а онда смо кренули пут Пирота. Успут смо посетили Манастир Свете Тројице. У Пироту смо обишли радионицу за израду ћилима, ручали и у пратњи водича обишли средњовековну тврђаву "Кале". До повратка у Ниш ученици су имали слободно време за шетњу и обилазак цента Пирота. По повратку у хотел послужена је вечера, а ученици су одлучили да не иду у дискотеку већ наставе дружење у собама уз надзор одељенских старешина.
Трећег дана смо након доручка кренули пут Сокобање. Пошто су у пратњи водича обишли центар бање, ученици су имали слободно време до ручка, а након тога и до поласка за Београд у 17 часова.
Пут Београда смо кренули око 17:30, а у Скерлићевој улици смо били у 20:45 часова.
Ученици су веома задовољни реализованом екскурзијом. Лепо су се дужили и били заинтересовани за локалитете и знаменитости које смо посетили.

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај