Education template  

Тим за професионалну оријентацију општине Врачар

Датум: 12. Oktobar 2013 11:38 Категорија: Новости

У основној школи „Владислав Рибникар“ 08. октобра 2013. године одржано је интерно стручно усавршавање у вези са праћењем реализације пројекта Професионална оријентација ученика у основним школама са општине Врачар, у трајању од 2 сата.
Састанку су поред представника менторске школе „Владислав Рибникар“ присуствовали и представници других врачарских основних школа и специјалне школе, као и представници општине Врачар, Канцеларије за младе и Националне службе за запошљавање.

Током састанка представљена су постигнућа школа у претходној етапи пројекта, анализиране су предности и мане реализованих активности, разговарало се о успостављању заједничке берзе услуга и календара догађаја, и дискутовало се о начинима унапређивања пројекта. Школа „Јован Миодраговић“ предложила je трибине занимања која раде родитељи ученика као једно од успешних решења, а Канцеларија за младе дала је предлог креирања „Каријерног инфо кутка“, у виду огласне табле о занимањима за која ученици покажу интересовање уз могућност да школа организује и посету некој од институција. Специјална школа „Душан Дугалић“ је понудила стручну помоћ и подршку у професионалној оријентацији ученика са сметњама у развоју, а представници општине Врачар су указали на могућност уступања сале општине за потребе одржавања трибина и предавања и друго. Указано је на добру сарадњу између НСЗ-а и школе „Краљ Петар други Карађорђевић“, у којој је договорено уводно интерактивно предавање за ученике осмих разреда и представљање „Водича за основце“ које ће се одржати последње недеље октобра.
Утисак је да треба више ангажовати вршњачке тимове и радити на умрежавању ученика различитих школа ради размене искустава и идеја. Договорено је да крајем октобра буде одржан први скуп такве врсте, где би у организацији Канцеларије за младе било одржано и предавење на тему омладинског активизма.
 

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај