Education template  

СТОТИНАК ДЕЦЕ ПРОДАВАЛО КОЛАЧЕ КАКО БИ САКУПИЛИ ПРИЛОГ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДРУГА

Датум: 15. Oktobar 2013 19:14 Категорија: Новости

Основци и предшколци са општине Врачар учествовали су у хуманитарној акцији „Иако ситан-колач за Матију битан'' код Каленић пијаце продајући колаче који су сами направили. Они су прикупљали новац за Матију Шћепановића (9), њиховог друга из ОШ ''Владислав Рибникар'', којем је пронађен тумор на можданом стаблу.

Стотинак деце са Врачара стајало је за штандовима њихових школа и вртића и ентузијастично нудило пролазнике и родитеље другара својим слаткишима.

 

-Ми смо овде да бисмо помогли нашем другу, како би се он што пре излечио и вратио у школу да се дружимо- каже Виктор, Матијин друг из одељења.

На сваком штанду било је неколико врста колача који су правили сами или уз малу помоћ родитеља.

Уз колаче, на штандовима су стајале и пластичне кутије у којима су девојчице и дечаци прикупљали новац.

Матији је у децембру прошле године контатован тумор на мозгу, али операција није била могућа због неприступачног места, па је морао да иде на терапије зрачењем, Наког благог побољшања у августу је болест нагло напредовала и Матија је ипак оперисан.

Породица сада очекује резултате патохистолошке анализе, који ће показати колико је операција била успешна и како би требало да се настави лечење. За то време, Шћепановићима је потребан новац којим ће плаћати све што иде уз лечење.

Овој акцији одазвао се велики број наших ученика, који су предвођени професором ликовне културе Нирваном Ћућуз, на штанду наше школе продавали пролазницима и родитељима ученика, ручно израђене колаче и друге слаткише.
Ученици су били задовољни што имају прилику да учествују и тиме изразе солидарност и саосећање за свог друга из суседне школе. Продајом колача прикупили су новчану помоћ у износу од око деветнаест хиљада динара.

Сви који би хтели да помогну, могу да уплате новац на број рачуна

250 145000015268022, Eurobank a.d., на име Матија Шћепановић

 

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај