Education template  

Бићу твоја сјајна звезда

Датум: 18. Oktobar 2013 21:26 Категорија: Новости

У библиотеци школе представљена књига професорке Бранкице Милошевић
 

Збирка песама Бранкице Милошевић настајала је 33 године, у периоду од 1980. до 2013. године, а представља дуго записиване стихове свакодневног живота или како би то ауторка сама рекла „записе на папир пренетих осећања“. Објављена је у издању издавачке куће Књижевно друштво просветних радника Србије, а представљање је одржано 08. октобра у библиотеци школе.
Књига „Бићу твоја сјајна звезда“ подељена је у четири циклуса песама Колико је одлазака у нама, Сувише је љубави у мени, Мирис смрти и Зашто о тузи пишем када у мени пуно радости и љубави има. Интимна исповест о свему кроз шта је пролазила ауторка преточена у дивну збирку песама, која читаоца не оставља равнодушним ни једног тренутка.
Поред директора школе Петра Полимца, ауторки су књигу помогли представити рецезент доктор књижевности Миодрага Д. Игњатовић и глумица Сања Крсмановић Тасић која се нашла у улози наратора. Библиотека школе била је испуњена пријатељима и сарадницима професорке који су дошли да пруже подршку, јер како рецезент рече: „Интима је универзални код“.
Бранкица Милошевић рођена је 30.10.1954. године у Београду. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду, на групи за немачки језик и књижевност. Ради као професор немачког језика у Основној школи „Краљ Петар Други Карађорђевић“. 

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај