Education template  

Новости

Упис у 1 разред

Датум: 30. Mart 2020 18:45 Категорија: Новости

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

      Поштовани родитељи наших будућих ђака првака, упис у први разред ОШ ће тећи на следећи начин током ванредног стања :

   - 1. априла текуће године, на порталу еУправа (www.euprava.gov.rs ) биће отворена услуга ИСКАЗИВАЊЕ ИНТЕРЕСОВАЊА ЗА УПИС У ОСНОВНУ ШКОЛУ, којом се евидентира ваша заинтересованост за упис детета у нашу школу.

  - Пошто преко ове услуге искажете интересовање, након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, заинтересованим родитељима ће бити послато електронском поштом обавештење о датуму уписа у школу.

  -  Пошто се дефинише датум уписа, на истом порталу еУправа биће омогућена и услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање, која ће вам омогућити да обавите све потребне радње, и упис и тестирање, једним
доласком у школу.

    Срећан упис у 1.разред, драги ђаци прваци и родитељи,

    директор школе Биљана Лазаревски

Прочитај

Часови Веронауке на даљину

Датум: 30. Mart 2020 17:35 Категорија: Новости

Помаже Бог!
 
У понедељак, 30.3.2020. године на Тв Храму почиње емитовање часова веронауке за основну школу “на даљину”.

Понедељком (1. и 2. разред),
Уторком         (3. и 4. разред),
Средом          (5. и 6. разред),
Четвртком      (7. и 8. разред)

Време емитовања је 18ч, реприза сутрадан у 10ч.

Такође, од данас је активан и сајт вveroucitelj.rsероучитељ.рс (намењен деци, родитељима и вероучитељима) на ком ће све обрађене наставне јединице бити објављене са пратећим задацима и видео записима! 

Обавештавамо све вероучитеље да своје школе (директоре и одељењске старешине) обавесте о настави на даљину (тв Храм, Jutjub, сајт) 

У недељи пред Васкрс настава ће бити емитована и на РТС3!

Срдачан поздрав!

Прочитај

Учење на даљину - две недеље касније

Датум: 29. Mart 2020 17:49 Категорија: Новости

Драге колеге, ученици, родитељи,

прошла је и друга недеља учења на даљину. Сви смо, по информацијама које имам, доброг здравља, и  желимо да тако и остане. Свима нам изолација тешко пада и недостаје нам свакодневни живот, одлазак на посао, у школу, дружење, шетња.
Знам да је тешко, али вас молим да истрајете и останете у кући, све ће ово проћи, па ћемо се у радости састати .

Верујем да сте се снашли и навикли на наставу на даљину. Наставници, педагог, психолог, секретар и директор вредно раде да вам припреме материјал и помогну вам у раду. Видим да су родитељи ангажовани и прави партнери школи, на чему вам се искрено захваљујем.
Психолог школе проследио вам је презентацију преко представника Савета родитеља, мали водич за родитеље који треба да помогне у превазилажењу ове тешке ситуације. Педагог школе на  Facebook страницу поставља материјале које јој наставници и остали запослени шаљу, како би драги родитељи и децо, увек били у контакту и видели шта смо све то у школи радили и шта радимо сада у нашим кућним учионицама.
Посебно се захваљујем председнику Савета родитеља, Пеђи Шупуту, који нам пружа сву техничку подршку на сајту школе, као и члану Савета Зорици Живковић, који су у ванредној ситуацији присуствовали нашем Педагошком колегијуму и пружили нам подршку, јер су родитељи увек били партнери, а сада још и ангажованији сарадници. Хвала свим родитељима на подршци, сугестијама, редовном контакту са разредним старешинама.

Не одустајте, настављамо да радимо на даљину све док се опет не нађемо у школи!
Важно је да деца буду ангажована, јер ко жели да учи, а циљ нам је целоживотно учење, начин се увек нађе.

Драги моји ђаци у вишим разредима, дајте све од себе да самостално радите, не делите домаће задатке! Циљ је да што више научимо, будемо ангажовани, а формативнe (описне) оцене које будете добијали показаће вам колико сте напредовали, поред оцена које сте већ имали у школи. Покажите нам да сте зрели ђаци, способни да раде самостално уз вођење наставника.

Ваш директор ,
Биљана Лазаревски

Прочитај

Тара Катарина

Датум: 28. Mart 2020 14:13 Категорија: Новости

Прилог ТВ Brainz о нашој ученици Тари Катарини Ћирковић, њеном раду и досадашњим успесима у дизајну.

  

Прочитај

Укидање пролећног распуста

Датум: 26. Mart 2020 17:12 Категорија: Новости

Поштовани ученици и родитељи,

одлуком Министарства просвете укида се пролећни распуст.

Одлуку и више информација можете прочитати кликом ОВДЕ

Прочитај

Наш понос

Датум: 21. Mart 2020 00:04 Категорија: Новости

Прочитај

Дан школе

Датум: 20. Mart 2020 15:44 Категорија: Новости

Драги наши ученици, родитељи, наставници,

Прва недеља наставе на даљину је прошла. Надам се да све протиче по плану, да нема проблема у преузимању материјала и да одржавате контакт са предметним наставницима и разредним старешинама. Молим вас да наставимо сарадњу у наредном периоду и да не одустајемо. Захваљујем свима на сарадњи, доброј вољи и труду.

  Драга децо, учите, радите домаће задатке, читајте, дружите се у оквиру породице и пазите на своје здравље!
  Све ћемо постићи, само треба имати добру вољу и дисциплину.

  Сутра нам је Дан школе, али га не можемо прослављати на уобичајен начин. Када ова невоља прође, славићемо!
  Желим вам пуно успеха у новом начину рада, добро здравље, знање, породичну хармонију и одржавање контакта са пријатељима на даљину. Све ће ово проћи, па ћемо се радовати једни другима.

  Срећан нам 89. рођендан !

Ваша директор,
Биљана Лазаревски


Наша школа данас слави свој дан - дан када је званично почела са радом 1932. године уз благослов ЊКВ Краља Александра Карађорђевића и Краљице Марије који су школи подарили име њиховог сина престолонаследника Краља Петра ll.

        

Прочитај

Планета дише у истом ритму

Датум: 20. Mart 2020 15:19 Категорија: Новости       
Кристина Стојменовић 3/3                                             Миа Перуничић 3/2 

      

Лана Цветковић 3/2                                                   Немања Бодловић 3/3

Прочитај

Начин рада - Учење на даљину

Датум: 17. Mart 2020 20:56 Категорија: Новости

Postovani roditelji,
u skladu sa merama vanrednog stanja i instrukcijama za nastavu na daljinu, oformili smo proceduru za komunikaciju nastavnika i ucenika. Ova procedura ce u narednim danima biti konstantno usavrsavana kako bismo pojednostavili komunikaciju i podigli kvalitet nastave.
Da bi sve ovo funkcionisalo molim vas da uzmete aktivno ucesce u nastavi sa vasom decom i ucinite sve ove napore smislenim.
 
Na skolskom sajtu na adresi http://oskraljpetardrugi.nasaskola.rs/ oformljena je posebna kategorija pod nazivom Nastava na daljinu u okviru koje cete imati mogucnost da izaberete razred za koji su Vam potrebne infomracije.
Na otvorenoj stranici cete prvo naici na raspored casova koji je isti za sva odeljenja u okviru razreda.
 
Sledeca informacija je kontakt (e-mail) uciteljica ili nastavnika putem kojeg ce deca imati mogucnost da  postave pitanje ucitejici/nastavnicima ali i da posalju resene kontrolne vezbe. Ova komunikacija ce u narednom periodu biti dodatno unapredjena radi bolje direktne interakcije.
Sledeca informacija je gradivo-lekcije za nastavu po predmetima za svaki dan.
 
Osim ovoga neophodno je svakodnevno pratiti nastavu koja se emituje putem RTS 3 kanala, platforme moja planeta ili nove platforme moja skola https://www.mojaskola.gov.rs/
 
Molimo Vas za malo strpljenja i razumevanja jer ce informacije u punom obimu biti dostupne u naredih dan-dva.
Za sva tekuca pitanja u vezi nastave molimo vas da kontaktirate uciteljice i razredne staresine a za sva tehnicka pitanja mozete se obratiti putem Saveta roditelja ili direktorki skole.
Hvala vam na saradnji.

Прочитај

Настављамо наставу

Датум: 17. Mart 2020 14:19 Категорија: Новости

Драги наши ђаци и родитељи ,
 
Школа је празна и пуста без вас . Већ нам недостајете . Али, заједно можемо успети да савладамо ове околности и наставимо да учимо . Морамо бити спремни за све изазове и показати да смо школа за 21.век . Оперативни планови се припремају као и наш школски распоред . Наставне садржаје постављаћемо на сајт , а наставници ће путем мејлова, вајбер група , платформи пратити и вршити евалуацију . Обавезно је праћење наставе која се  емитује на РТС-у . Формативно оцењивање је кључно, ученици ће добијати повратну информацију о свом раду . Те формативне ( описне оцене ) биће нам од помоћи при закључивању оцена , уз све оне које ученици већ имају .
Родитељи су у обавези да контактирају са разредним старешином и обавештавају нас о здравственом стању своје деце, као и да прате учење на даљину . Сада сте нам , драги родитељи, неопходни партнери у образовању. Рачунамо на вас .
Распоред часова и оперативне планове добићете од старешина, а поставићемо их и на сајт .
Потребно је да будемо дисциплиновани и посвећени заједничком циљу , а тај је , поред доброг здравственог стања, и што квалитетније образовање на даљину . То нам је свима ново, те молим за стрпљење и разумевање, као и добре партнерске односе школе, родитеља и ђака .
 
С поштовањем и жељама за добро здравље ,
Наставници и директор школе Биљана Лазаревски

ПрочитајПројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај