Education template  

Новости

О псу луталици и псу домаћем љубимцу

Датум: 26. April 2013 16:54 Категорија: Новости

Кинолог Војске Србије капетан Срђан Милентијевић одржао је јавни час у Чубурском парку ученицима врачарских школа. Са ђацима је разговарао о томе шта урадити, а да се не зарати са псом и учио их како пси реагују на непознатог човека, како треба да се понашају када непознати пас залаје на њих, како се препознаје болестан пас. „Пери руке после сваког додира са псом, охрабри себе и не показуј страх ако се плашиш паса, ако бежиш пас може помислити да си његов плен, пусти пса да те оњуши и не гледај га у очи“ – причао је капетан Милентијевић радозналим врачарским ђацима од којих већина има пса као кућног љубимца.

Прочитај

Награда за Марка Николића

Датум: 22. April 2013 08:20 Категорија: Новости

На такмичењу у част Петра Краља су наступили ученици свих основних и средњих школа Врачара. Жири првог такмичења „Краљевство поезије 2013“ у саставу: Милица Краљ, Предраг Ејдус, Горица Поповић, Дара Џокић и Милан Цаци Михаиловић у категорији основних школа наградио је првом наградом Марка Николића – ученика ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“ који је рецитовао песму Бране Петровића „Оглед о леду“.

Прочитај

Један дан на дечијој креативној радионици Баушумова

Датум: 20. April 2013 13:55 Категорија: Новости

У оквиру програма Шуматовачка код Вас, Марија Васиљев, сликарка, и Адријана Игњатовић, педагог, гостовале су са радионицом Баушумова у ОШ Краљ Петар II Карађорђевић на часу ученика 2. и 4. разреда.

Прочитај

Млади писци у акцији

Датум: 20. April 2013 13:37 Категорија: Новости

У оквиру програма Шуматовачка код Вас, Јасминка Петровић, дечији писац, гостовала је својом радионицом Млади писци у акцији са Јасминком Петровић коју води у Шуматовачкој, у ОШ Краљ Петар II Карађорђевић на часу ученика 3. и 4. разреда.     

Прочитај

Професионална оријентација

Датум: 13. April 2013 14:45 Категорија: Новости

Професионална оријентација-РЕАЛНИ СУСРЕТИ
12.04.2013. године ученици 7-2 разреда у склопу пројекта професионална оријентација били су у организацији IAN МЕЂУНАРОДНА МРЕЖА ПОМОЋИ, где су се дружили са психолозима.

Прочитај

Професионална оријентација

Датум: 12. April 2013 09:33 Категорија: Новости

Ученици VII-2 су ушли у пети модул Профрсионалне оријентације који се зове „Реални сусрети“ и у плану су посете радним организацијама које нуде атрактивна заснивања. Прва фирма коју су посетили је Хидропројекат саобраћај која се бави пројектовањем раскрсница, прилазница мостовима и сл.

Прочитај

Дан школе 2013.године

Датум: 29. Mart 2013 16:33 Категорија: Новости

Основна школа "Краљ Петар II Карађорђевић" прославила је 21.03.2013. свој 81. рођендан  великим маскембалом ученика нижих разреда и позоришном представом.

Прочитај

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

Датум: 28. Mart 2013 19:58 Категорија: Новости

УПИС ДЕЦЕ ЗА ШКОЛСКУ 2013-2014.ГОДИНУ ПОЧИЊЕ 1.АПРИЛА.2013.ГОДИНЕ

Прочитај

Ликовни конкурс

Датум: 19. Mart 2013 11:12 Категорија: Новости

И ове године ученици наше школе били су успешни на општинском конкурсу дечије карикатуре „Мали Пјер“.
Награде су освојили:
Јована Васиљевић 8-2, прва награда за карикатуру
Ирина Лазић 8-2, прва награда за идеју
Катарина Новак 7-1, трећа награда за карикатуру

Прочитај

Предавања за родитеље

Датум: 19. Februar 2013 12:49 Категорија: Новости

Предавања за родитеље ученика од 1. до 8. разреда о васпитању у породици, лошем утицају пет преовлађујућих васпитних модела у савременом васпитању и о потреби преласка на стваралачко васпитање уз љубав, доброту, радост и слободу.
На предлог Наставничког већа и одлуком Савета родитеља у школи се организују предавања за родитеље на тему:  „ВАСПИТАЊЕМ БЕЗ НАГРАДЕ И КАЗНЕ ДО СМАЊЕЊА НАСИЉА У ПОРОДИЦИ И ШКОЛИ“. Предавач:  Милица Новковић - аутор књиге „Породични буквар“. 
         


 

ПрочитајПројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај