Education template  

Школске приредбе

Школска слава Свети Сава

Драги ученици и родитељи,

и ове године је прослава школске славе Свети Сава била величанствена. Ученици II, III и IV разреда и њихови наставници, приредили су многобројним гостима прелепе рецитале о животу Светог Саве и хорска извођења химне Светом Сави, Дело Светог Саве и Нек свуд љубав сја.

Кликом на Видео снимак можете погледати видео снимак приредбе а више фотографија проширивањем стране кликом на текст "Прочитај" , ипод ових фотографија 

            


Галерија

         

         

         

     

     

     

Желимо вам среће, знања и мудрости! Срећна слава!Дан школе 2018

У нашој школи обележено је 97 година постојања школе а инспирацију за приредбу ђаци су пронашли у личностима значајним за историју Београда шездесетих и седамдесетих година. Уместо живота породице Карађорђевић, кроз музику, плес, глуму и рецитацију, ђаци су представили време када су се Београђани будили уз Душка Радовића.

Хор, ког су чинили ђаци свих разреда, извео је песме "Мој драги Београд", "Девојко мала", "Ко некад у осам", а иза њих, на видео биму, смењивале су се слике Београда. Двоје ученика водило је програм користећи афоризме Душка Радовића, а реченица "Ко је јутрос имао среће да се пробуди у Београду, може сматрати да је за данас довољно постигао у животу...", све присутне вратила је у прошла времена. 

Тема ове године је нешто веселија. Одлучили смо да се подсетимо шездесетих и седамдесетих година, Душка Радовића и емисије "Добро јутро, Београде", Лоле Новаковић и Ђорђа Марјановића. Ранијих година смо се увек враћали у време оснивања школе, а то су тридесете године и увек смо причали о краљевској породици, о донацијама краљице Марије и о њеним посетама овој школи. Све те теме смо исцрпели и дошло је до презасићења. Зато смо одлучили да ове године тема буде Београд, која се свима свидела. Направили смо програм који је ефектан а ђаци су показали да познају свој град.

Иза датума дана школе крије се једна лепа и топла прича.

Школа никада није мењала намену, увек је била основна школа, а када је саграђена, наставници су се на првом наставничком већу 21. марта одрекли плате јер је било много сиромашне деце. Од тог новца ђацима је купљена обућа и због тога се тај дан прославља као дан школе.
Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај