Education template  

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - школска 2021 /22.

Датум: 26. Avgust 2021 21:18 Категорија: Новости

                                                    
             Драги ученици, поштовани родитељи,
почиње нова школска година, те је потребно да пажљиво прочитате упутства и поступате у складу са истим. Нормализација наставе доноси неке промене на нивоу наше установе.
 
Наглашавам да школе израђују Оперативни план, шаљу га Школској управи која даје сагласност на план и начин организације, те вас молим да схватите да организација рада коју смо предвидели може бити измењена уколико се сагласност не добије. Дакле, у овом тренутку предвидели смо наставу у једној смени, уколико се за то не добије сагласност, ученици виших разреда похађали би поподневну смену као прошле године, али у пуном саставу и са часовима од 45 минута.
 
Када школа добије сагласност за Оперативни план, биће постављен на сајт школе како би се ученици и родитељи упознали са истим.
 
Настава почиње у среду 1.09.2021. Сви ученици похађају наставу заједно у објекту, с тим што ће за  ученике нижих разреда ( од 1. до 4. ) настава почињати у 8.00, док ће за ученике виших разреда први час почети у 8:50, што значи да ће у објекат улазити у 8:45. Пошто ученици виших разреда неће имати наставу на првом спрату, користиће само ђачки улаз из дворишта и кретаће се споредним степеницама према кабинетима на првом спрату и поткровљу.
 
Ученици другог и четвртог разреда користиће главни улаз, трећи разред ђачки улаз, а прваци улаз на белим вратима из дворишта.
 
Ова измена сатнице омогућава безбеднији улазак у школу, мање гужве, као и више слободних учионица за више разреде током 6. и 7. часа. Часови ће трајати 45 минута, а велики одмор 20 минута.
 
Сви ученици похађаће наставу у преподневној смени, док ће се обогаћени једносменски рад одвијати у терминима после наставе, а распоред ћемо истаћи до 15.09.2021. након новог анкетирања ученика заинтересованих за ове радионице.
 
Упућени сте да ће школе функционисати као зоне – зелена, жута и црвена, те да ће похађање наставе у објекту зависити од нашег заједничког одговорног приступа и поштовања епидемиолошких мера. Ношење маске је обавезно у објекту. Прецизнија упутства добићете од разредних старешина.
 
Распоред часова доставиће разредне старешине до почетка школске године, часови трају 45 минута и сви  се реализују у школи. Google учионице ће бити у употреби ако дође до промене модела, преноса вируса у одређеним одељењима и других неповољних околности.
 
Молимо све родитеље и  ученике да поштују епидемиолошке мере, јер од тога зависи похађање наставе у школи, што је за све нас значајно. Знање, вештине, развијање талента, социјализација значајније се стичу у школском окружењу, те се морамо потрудити сви заједно да останемо у школи, нашем другом дому .
 
Уџбенике које сте набављали преко школе можете преузимати у школској библиотеци сваког радног дана од 9:00 до 11:00. Таблете за ученике трећег, четвртог, петог и шестог разреда поделићемо ученицима када нам буду испоручени.
 
Упутство за рефундацију средстава за ученике првог и другог разреда поставили смо на сајт школе. Уверења која су вам потребна делимо у школи сваког радног дана до 14:00.
 
Све додатне информације постављаћемо на сајт. Пратите редовно!
 
Свим ученицима желимо пуно среће у новој школској години! Срећа прати вредне, жељне знања и одговорне, те смо уверени да ћемо успешно започети и завршити нову школску годину.  
 
                                                                                          Ваши наставници и директор

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај