Education template  

Извештај о реализованим превентивним активностима малолетничке делинквенције

Датум: 02. Oktobar 2013 21:44 Категорија: Новости

Планом рада на превенцији малолетничке делинквенције, предвиђена сарадња са МУП-ом током месеца новембра, остварена је нешто раније него што је планирано, крајем месеца септембра.


У оквиру редовне сарадње школе са Полицијском управом за град Београд, 23. септембра 2013. године педагог је ступила у контакт са полицијским службеницима Одељења за превенцију и сузбијање малолетничке делинквенције и договорила едукативно предавање за ученике седмих и осмих разреда. Договорено је да теме буду спречавање насиља код младих и сајбер криминал, за ученике седмих разреда, а за ученике осмих разреда, малолетничка делинквенција и трговина људима, посебно децом.
Интерактивнa предавањa реализованa су 28. септембра 2013. године у просторији школске библиотеке. У пријатној атмосфери, у трајању од једног школског часа, ученици су имали могућност да сазнају који облици насиља постоје, како могу да се заштите од насиља у реалном и виртуелном свету, шта да раде ако су жртве булинга, коме могу да се обрате за помоћ, које су законске последице појединих кривичних дела и друго.
 Ученици су показали интересовање за теме, кроз дискусију и постављање различитих питања на која су добили адекватне одговоре. Посебно интересовање ученика привукли су примери из свакодневног живота, којима је поткрепљена свака од тема.
Поред педагога и специјалног педагога, предавањима су присуствовали и професори Иван Нецин, Нирвана Ћућуз и Ивана Миловановић.

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај