Education template  

Новости

Упис у први разред - информација

Датум: 04. Decembar 2023 15:16 Категорија: Новости

УПИС ЂАКА У ПРВИ РАЗРЕД 
ШКОЛСКЕ 2024/2025.
ИСКАЗИВАЊЕ ИНТЕРЕСОВАЊА РОДИТЕЉА ЗА УПИС УЧЕНИКА У
 
ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2024/25. ГОДИНЕ
КОЈИ ТЕРИТОРИЈАЛНО НЕ ПРИПАДАЈУ НАШОЈ ШКОЛИ

Упис ученика у први разред школске 2024/25. године вршиће се електронским путем. На порталу еУправа биће доступна услуга Исказивање интересовања за упис детета у основу школу (о датуму приступа порталубићете благовремено обавештени преко сајта школе).

Основна школа је дужна да у први разред упише дете које има пребивалиште на територији коју покрива школа.

Школа може, према својим могућностима, да упише у први разред и дете са подручја друге школе, на основу писменог захева родитеља.

Родитељи деце, која не живе на подручју школе, треба да поднесу писмени захтев (молбу) за упис у први разред најкасније до 1. фебруара 2024.године.

Школа ће до 30. априла 2024. обавестити родитеље о могућности уписа детета у нашу школу (члан 55. став 20. Закона о основном обраузовању и васпитњу).

У захтеву треба да буде наведено име и презиме детета, ЈМБГ детета, адреса пребивалишта, име и презиме родитеља, ЈМБГ једног од родитеља, телефон и меил адреса родитеља као и разлог уписа детета у нашу школу.

Непотпуне молбе се неће узети у разматрање.
 
Заинтересовани родитељи захтев (молбу) могу послати на меил адресу:
 
 
У Београду, 04.12.2023.


Прочитај

Екскурзија ученика осмог разреда

Датум: 04. Decembar 2023 06:42 Категорија: Новости

Дестинација: Београд-Ниш-Манастир Свете Тројице у Грабовцу-Пирот-Ниш-Сокобања-Београд
На екскурзију смо кренули из Скерлићеве улице у 8:20. 

Прва пауза у трајању од 30 минута је била у Великој Плани око 10 часова. Пут нас је водио најпре до археолошког налазишта "Медијана". Затим смо обишли Ћеле-кулу, градску тврђаву , а након тога смо имали слободно време до 17 часова. У хотел смо се сместили око 18:30 часова, а вечера је послужена у 19:30. Након вечере ученици су били у дискотеци која се налази у склопу хотела. Наредног дана доручак је послужен у 8:30, а онда смо кренули пут Пирота. Успут смо посетили Манастир Свете Тројице. У Пироту смо обишли радионицу за израду ћилима, ручали и у пратњи водича обишли средњовековну тврђаву "Кале". До повратка у Ниш ученици су имали слободно време за шетњу и обилазак цента Пирота. По повратку у хотел послужена је вечера, а ученици су одлучили да не иду у дискотеку већ наставе дружење у собама уз надзор одељенских старешина.
Трећег дана смо након доручка кренули пут Сокобање. Пошто су у пратњи водича обишли центар бање, ученици су имали слободно време до ручка, а након тога и до поласка за Београд у 17 часова.
Пут Београда смо кренули око 17:30, а у Скерлићевој улици смо били у 20:45 часова.
Ученици су веома задовољни реализованом екскурзијом. Лепо су се дужили и били заинтересовани за локалитете и знаменитости које смо посетили.

Прочитај

Дечији октобарски салон

Датум: 13. Novembar 2023 06:47 Категорија: Новости

У музеју примењене уметности на 58. дечијем октобарском салону под слоганом "страх и храбро срце" изложени су радови Миње Миловановић 4/3, Марије Сладић 8/1 и Александре Ћулафић 8/3.
Прочитај

“ Слаткишијада - школска олимпијада“

Датум: 01. Novembar 2023 05:33 Категорија: Новости

Ученици наше школе  су учествовали на Дечијем маскенбалу и такмичили  се у забавним играма у оквиру манифестације  под називом “ Слаткишијада - школска олимпијада“  , где су сакупили највише бодова  и  освојили  100кг слаткиша.Прочитај

Термин великих отворених врата

Датум: 01. Novembar 2023 05:11 Категорија: Новости

Велика отворена врата ће се одржати у среду, 15.11.2023., од 17 до 18:30 ч.

Прочитај

Посета Етнографском музеју – интернационални дан и медијска писменост

Датум: 31. Oktobar 2023 06:36 Категорија: Новости

Поводом 150. рођендана једне од најцењенијих српских сликарки и националних хероина, Надежде Петровић, и у циљу подизања свести о значају очувања културног наслеђа и едукације ђака о најзначајнијим личностима које су оставиле незбрисив траг у домаћој култури, Етнографски музеј организовао је изложбу под називом Наслеђе: Колекција предмета Надежде Петровић, ауторке Јелене Секуловић.
           
Ученици 5., 6., и 7. разреда наше школе, који похађају Интернационални дан и Медијску писменост, имали су прилику да посете изложбу и упознају Надеждин рад на потпуно другачији начин, и тако добију слику о једној о најзначајнијих српских хероина.

            Са становишта значаја самих предмета из Надеждине етнографске заоставштине, за сагледавање културе одевања градског становништва 19. века посебно се истичу примерци изузетне лепоте и занатске вештине, као што су мушки јелек и мисираба, седефли нануле - производ вештих мајстора косовско-метохијских градова. Појединачни предмети одеће српске провенијенције са територије севера Македоније, као што су: женске кошуље, прегаче, мушке чарапе, тозлуци, мушка капа, учкур и примерци веза, представљају значајне сведоке и показатеље особености народне ношње. Највећи део колекције, чине различити примерци изванредног женског накита: прстење, гривне, пафте, наушнице...
Етнографски музеј чува наше национално благо – традицију и културу карактеристичну за поднебље на којем живимо, зато је ова посета од посебног значаја за наше ученике. Поред земаља које обрађујемо током часова Интернационалне наставе за ученике је такође јако важно да стварају свест и о духу српске традиције и живота.

Прочитај

Mини рестАРТ - међународни ликовни конкурс

Датум: 25. Oktobar 2023 07:16 Категорија: Новости

Ученици наше школе учествовали су на међународном ликовном конкурсу "Мини рестАРТ" и постигли запажени успех, те су радови Ђорђа Георгиева III4 и Уроша Станојевића III4 одабрани за финалну изложбу.
Прочитај

Важност здравих навика

Датум: 25. Oktobar 2023 07:12 Категорија: Новости

Гошћe наше школе 16.oктобра билe су маг. фарм. спец. Александра Стојановић и доц. др Андријана Милошевић Георгиев. Кроз презентовање гостујућих предавача ученици III4  су добили информације које су поткрепљене чињеницима  о здрављу и штетности  енергетских напитака на организам. На тај начин су усмерени  на важност навика здравог живота као и да  препознају везу која може да утиче на нарушавање  њиховог  здравља. И на крају часа, ученици су се забавили  тако што су  учествовали у прављењу  креме. Прочитај

Тематска настава

Датум: 25. Oktobar 2023 06:42 Категорија: Новости

Ученици 1/3 и 1/4 су обележили 20.10.2023-  Светски дан јабука кроз тематску наставу на часовима српског језика/математике и ликовне културе.
Лого: ,,Јабука на дан, доктор из куће ван".

http://oskraljpetardrugi.nasaskola.rs/files/дечија недеља 2023_24/prvaci%20video%20za%20sajt.mp4

Прочитај

Дечија недеља

Датум: 20. Oktobar 2023 11:11 Категорија: Новости

У свечаној сали општине Врачар, ученици наше школе присуствовали су свечаности обележавања Дечје недеље.
Уз традиционално дружење и пригодни програм, додељене су дипломе са општинских такмичења "Мали Пјер", "Демус" ,"Смотра рецитатора" и ликовни конкурс " Велико срце деце Србије"
Миња Лакетић 4/2 освојила је прву награду на општинском и градском такмичењу,
Миа Вукојевић 5/4 освојила је трећу награду на општинском такмичењу. Похваљени су радови Николине Трубинт 4/2 и Еве Рајковић 4/2.
ПрочитајПројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај