Education template  

Новости

ДАН ДЕВОЈЧИЦА

Датум: 19. Oktobar 2015 17:41 Категорија: Новости

15.10.2015.


Ученице шестог, седмог и осмог разреда присуствовале су 15.10.2015. обележавању Међународног дана девојчица у свечаној сали општине Врачар. Девојчице су учествовале у радионицама и кроз интерактивне активности разговарале о различитим занимањима која могу да изаберу у својој каријери. Циљ Дана девојчица је рушење стереотипних мишљења о томе како девојчице треба да изгледају, о постојању "мушких" и "женских" занимања, очекивањима од девојчица.

слике видети у галерији

Прочитај

ДАН ОПШТИНЕ ВРАЧАР

Датум: 19. Oktobar 2015 17:39 Категорија: Новости

 
14.10.2015.

Поводом обележавања Дана општине Врачар у свечаној сали општине одржана је приредба. Учествовала су Деца Врачара, а нашу школу представљали су ученици трећег, четвртог и старијих разреда.
«Оду радости» извео је хор наше школе, у пратњи ученика  на клавиру, виолини и флаути.
слике видети у галерији

Прочитај

МАЛА ОЛИМПИЈАДА ПРВАКА СА ОПШТИНЕ ВРАЧАР

Датум: 13. Oktobar 2015 10:28 Категорија: Новости

  ГАЛА МИХАЈЛОВИЋ, УЧЕНИЦА I-1 ОСВОЈИЛА ТРЕЋЕ МЕСТО У ТРЦИ НА 30 МЕТАРА

Прочитај

Хуманитарни базар „Колач мали а дечије срце велико“

Датум: 12. Oktobar 2015 11:13 Категорија: Новости

У петак, 09.10.2015. ученици наше школе су, традиционално, учествовали на хуманитарном базару „Колач мали а дечије срце велико“ који сваке године организује удружење Пријатељи деце Врачара. Овогодишњи хуманитарни базар посвећен је ученици ОШ „Светозар Марковић“ којој је потребна помоћ за набавку ортопедских помагала и за хируршку интервенцију, како би се после дугог одсуствовања могла да врати у школску клупу. Наши ученици су, поново, показали солидарност и указали како пажња и подршка кроз прикупљање средстава некоме у невољи може много помоћи.

Прочитај

Посета Ботаничкој башти „Јевремовац“

Датум: 08. Oktobar 2015 10:34 Категорија: Новости


Ученици, који су се определили за изборни предмет Чувари природе, су у петак, 02.10.2015, посетили Ботаничку башту „Јевремовац“ где су имали прилику да, уз пратњу водича, виде занимљиве врсте биљака, стаклену башту и Јапански врт. Биљни фонд је груписан у географске и еколошке целине, тако да су ученици имали јединствену могућност да се на малом простору упознају са чудесним светом биљака, откривајући тајне њихове грађе, распрострањења, као и начина прилагођавања на живот у различитим условима животне средине.


слике можете погледати у галерији
 

Прочитај

Ноћ истраживача

Датум: 01. Oktobar 2015 10:29 Категорија: Новости

Ученици 7. и 8.разреда ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“ су са наставницом хемије, Даницом Павловић, били су на „Ноћи истраживача“ у Београдској арени. Ученици су се упознали са историјом хемијског концерна БАСФ, сазнали о томе каква је примена хемије у козметици, веза хемије и гастрономије, учествовали у експериментима , гледали експерименте. За сат и по времена, колико је посета трајала, ни лоше време није омело ђаке да гледају и учествују на „Игралишту за иновације“.

слике можете погледати у галерији

 

Прочитај

Јавни час фудбала за девојчице

Датум: 29. Septembar 2015 12:34 Категорија: Новости

слике можете погледати у галерији

Прочитај

Европски дан језика

Датум: 28. Septembar 2015 23:48 Категорија: Новости

 
Обележили смо 26. септембар - Европски дан језика. Ученици су, у оквиру наставе страних језика, припремили паное са поздравима на разним језицима, заставама и симболима различитих земаља.
Ученици старијих разреда разменили су поздраве са ученицима евопских земаља путем мејла.Писала су нам деца из Италије, Литваније, Украјине, Чешке, Румуније, Грчке, Словачке.

слике можете погледати у галерији

 

Прочитај

Пријем првака

Датум: 23. Avgust 2015 22:39 Категорија: Новости

Свечани пријем првака одржаће се 1. септембра у 12 часова у свечаној сали! Добро дошли!

Прочитај

Уџбеници за први разред

Датум: 08. Jun 2015 10:29 Категорија: Новости

Поштовани родитељи првака,
Ако нисте доставили документацију за бесплатне уџбенике, молимо вас да то учините у току данашњег дана, најкасније сутра до 12:00. Документе доставите директору школе.

Родитељи који су се одлучили за куповину уџбеника преко школе, треба да дођу у секретаријат школе по уплатнице.

В.Д.  ШКОЛЕ
БИЉАНА ЛАЗАРЕВСКИ

ПрочитајПројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај