Education template  

Новости

Еко – квиз

Датум: 21. Decembar 2015 12:07 Категорија: Новости

У организацији ЈКП „Градска чистоћа“ одржан је Еко – квиз на коме су наши ученици имали прилику да учествују. Циљ Еко – квиза је подизање нивоа свести основаца о значају заштите животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији.

слике видети у галерији

Прочитај

Предавање представника Удружења за унапређење животне средине

Датум: 21. Decembar 2015 12:04 Категорија: Новости

14.12.2015 – Предавање представника Удружења за унапређење животне средине и урбаних простора града Зелени град

Ученици петог и шестог разреда наше школе присуствовали су предавању представника Удружења за унапређење животне средине и урбаних простора града Зелени град. Циљ предавања је да се ученици заинтересују и добију знања која развијају њихов осећај припадности одређеном простору, али и лакшег и правилног коришћења ресурса локалне заједнице.

слике видети у галерији

Прочитај

Сајам спорта

Датум: 03. Decembar 2015 11:23 Категорија: Новости

У петак, 27.11.2015. ученици петог и шестог разреда су посетили Сајам спорта. Са ученицима других школа играли су мали фудбал у оквиру промотивног турнира "Euro Futsal 2016 " Београд. Поред малог фудбала, ученици су се упознали и опробали у разним спортским гранама које су презентоване од стране својих савеза.
слике видети у галерији

Прочитај

Угледни час енглеског

Датум: 03. Novembar 2015 10:39 Категорија: Новости

27.10.2015.одржан је угледни час енглеског језика у одељењу III/2 са наставницом Наташом Ковачевић. Тема којом су себавили је "Toys from recycled materials". Ученици су учили о значају рециклаже и очувања животне средине. Научили су који се материјалимогу рециклирати и од њих су направили играчке које су на енглеском језику представили одељењу и присутним наставницима

слике видети у галерији

Прочитај

50. ДЕЧЈИ ОКТОБАРСКИ САЛОН

Датум: 29. Oktobar 2015 11:27 Категорија: Новости

Овогодишњи јубиларни 50. дечји октобарски салон одржава се у Музеју примењене уметности под називом Умеће стварања до 24. октобра. На конкурс је пристигло преко три хиљаде радова из различитих установа, школа, вртића и приватних атељеа за рад са децом узраста од пет до петнаест година са територије Републике Србије, Републике Српске и Црне Горе. Селекциона комисија одлучила је да се на изложби нађе 370 радова. Међу изложеним радовима јеи рад ученице наше школе, Марте Порубовић под називом Лептири на ливади.
слике видети у галерији

Прочитај

ДАН ДЕВОЈЧИЦА

Датум: 19. Oktobar 2015 17:41 Категорија: Новости

15.10.2015.


Ученице шестог, седмог и осмог разреда присуствовале су 15.10.2015. обележавању Међународног дана девојчица у свечаној сали општине Врачар. Девојчице су учествовале у радионицама и кроз интерактивне активности разговарале о различитим занимањима која могу да изаберу у својој каријери. Циљ Дана девојчица је рушење стереотипних мишљења о томе како девојчице треба да изгледају, о постојању "мушких" и "женских" занимања, очекивањима од девојчица.

слике видети у галерији

Прочитај

ДАН ОПШТИНЕ ВРАЧАР

Датум: 19. Oktobar 2015 17:39 Категорија: Новости

 
14.10.2015.

Поводом обележавања Дана општине Врачар у свечаној сали општине одржана је приредба. Учествовала су Деца Врачара, а нашу школу представљали су ученици трећег, четвртог и старијих разреда.
«Оду радости» извео је хор наше школе, у пратњи ученика  на клавиру, виолини и флаути.
слике видети у галерији

Прочитај

МАЛА ОЛИМПИЈАДА ПРВАКА СА ОПШТИНЕ ВРАЧАР

Датум: 13. Oktobar 2015 10:28 Категорија: Новости

  ГАЛА МИХАЈЛОВИЋ, УЧЕНИЦА I-1 ОСВОЈИЛА ТРЕЋЕ МЕСТО У ТРЦИ НА 30 МЕТАРА

Прочитај

Хуманитарни базар „Колач мали а дечије срце велико“

Датум: 12. Oktobar 2015 11:13 Категорија: Новости

У петак, 09.10.2015. ученици наше школе су, традиционално, учествовали на хуманитарном базару „Колач мали а дечије срце велико“ који сваке године организује удружење Пријатељи деце Врачара. Овогодишњи хуманитарни базар посвећен је ученици ОШ „Светозар Марковић“ којој је потребна помоћ за набавку ортопедских помагала и за хируршку интервенцију, како би се после дугог одсуствовања могла да врати у школску клупу. Наши ученици су, поново, показали солидарност и указали како пажња и подршка кроз прикупљање средстава некоме у невољи може много помоћи.

Прочитај

Посета Ботаничкој башти „Јевремовац“

Датум: 08. Oktobar 2015 10:34 Категорија: Новости


Ученици, који су се определили за изборни предмет Чувари природе, су у петак, 02.10.2015, посетили Ботаничку башту „Јевремовац“ где су имали прилику да, уз пратњу водича, виде занимљиве врсте биљака, стаклену башту и Јапански врт. Биљни фонд је груписан у географске и еколошке целине, тако да су ученици имали јединствену могућност да се на малом простору упознају са чудесним светом биљака, откривајући тајне њихове грађе, распрострањења, као и начина прилагођавања на живот у различитим условима животне средине.


слике можете погледати у галерији
 

ПрочитајПројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај