Education template  

Новости

Осликавање јаја

Датум: 22. Avgust 2013 11:05 Категорија: Новости

Наша школа је добила прву награду на ускршњем осликавању јаја. Екипу наше школе предводиле су Ана Живковић, Сара Живковић и Доротеја Стојановић. Манифестација у организацији удружења "Деца Врачара" одржана је 25.априла у дворишту школе "Душан Дугалић".

Прочитај

Професионална оријентација

Датум: 20. Avgust 2013 18:35 Категорија: Новости

Нове постете наших ученика у оквиру Професионалне оријентације

Прочитај

Дани ћирилице у Баваништу

Датум: 18. Avgust 2013 18:25 Категорија: Новости

Дани ћирилице у Баваништу- ликовни и литерарни конкурс за децу

 

            Ученик наше школе Андреја Младеновић (5-2) освојио је ПРВО место на литерарном конкурсу у Баваништу, који се већ дванаест година одржава у оквиру манифестрације Дани ћирилице. Тема конкурса била је „Будимо људи“.

 

Прочитај

Рециклираклажа

Датум: 21. Jun 2013 18:23 Категорија: Новости

Наша школа је подржала пројекат Удружења „Октопус“ под називом „Рециклирај баш, уради шта знаш“ који је реалиѕован у ОШ „Душан Дугалић“. Ученице Ана и Сара Живковић учествовале су у ликовној радионици са ученицима са сметњама у развоју.

Прочитај

Прво место на општини

Датум: 22. Maj 2013 18:45 Категорија: Новости

Општина Врачар подстиче талентоване ђаке и зато је покренула пројекат „Таленти Врачара“. Наша школа је освојила прво место у категорији Драмска уметност са представом „Ко каже да нас ништа не занима“ ауторка: Биљана Лазаревски. Браво!

Прочитај

О псу луталици и псу домаћем љубимцу

Датум: 26. April 2013 16:54 Категорија: Новости

Кинолог Војске Србије капетан Срђан Милентијевић одржао је јавни час у Чубурском парку ученицима врачарских школа. Са ђацима је разговарао о томе шта урадити, а да се не зарати са псом и учио их како пси реагују на непознатог човека, како треба да се понашају када непознати пас залаје на њих, како се препознаје болестан пас. „Пери руке после сваког додира са псом, охрабри себе и не показуј страх ако се плашиш паса, ако бежиш пас може помислити да си његов плен, пусти пса да те оњуши и не гледај га у очи“ – причао је капетан Милентијевић радозналим врачарским ђацима од којих већина има пса као кућног љубимца.

Прочитај

Награда за Марка Николића

Датум: 22. April 2013 08:20 Категорија: Новости

На такмичењу у част Петра Краља су наступили ученици свих основних и средњих школа Врачара. Жири првог такмичења „Краљевство поезије 2013“ у саставу: Милица Краљ, Предраг Ејдус, Горица Поповић, Дара Џокић и Милан Цаци Михаиловић у категорији основних школа наградио је првом наградом Марка Николића – ученика ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“ који је рецитовао песму Бране Петровића „Оглед о леду“.

Прочитај

Један дан на дечијој креативној радионици Баушумова

Датум: 20. April 2013 13:55 Категорија: Новости

У оквиру програма Шуматовачка код Вас, Марија Васиљев, сликарка, и Адријана Игњатовић, педагог, гостовале су са радионицом Баушумова у ОШ Краљ Петар II Карађорђевић на часу ученика 2. и 4. разреда.

Прочитај

Млади писци у акцији

Датум: 20. April 2013 13:37 Категорија: Новости

У оквиру програма Шуматовачка код Вас, Јасминка Петровић, дечији писац, гостовала је својом радионицом Млади писци у акцији са Јасминком Петровић коју води у Шуматовачкој, у ОШ Краљ Петар II Карађорђевић на часу ученика 3. и 4. разреда.     

Прочитај

Професионална оријентација

Датум: 13. April 2013 14:45 Категорија: Новости

Професионална оријентација-РЕАЛНИ СУСРЕТИ
12.04.2013. године ученици 7-2 разреда у склопу пројекта професионална оријентација били су у организацији IAN МЕЂУНАРОДНА МРЕЖА ПОМОЋИ, где су се дружили са психолозима.

ПрочитајПројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај