Education template  

Новости

90 година ОШ "Kраљ Петар II Kарађорђевић"

Датум: 15. Mart 2022 22:23 Категорија: Новости

                                             

 ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ  
 
  
                Драги ученици , поштовани родитељи, пријатељи школе, 
    У понедељак 21.03.2022. ОШ “Краљ Петар II Карађорђевић “слави 90 година постојања.
 
         Дан школе је ненаставни дан, неће бити организована настава, нити продужени боравак. Часови ће бити надокнађени током радних недеља, додавањем једног часа дневно по распореду који ћемо доставити преко виртуелних учионица и разредних старешина.
 
     Свечана приредба ће бити одржана у школи уз ограничени број посетилаца, родитеља ученика који учествују у приредби, представника Савета родитеља, Школског одбора, наставника. Трудићемо се да обезбедимо и директан пренос за све заинтересоване. Приредба ће почети у 11.00 у свечаној сали школе . 
          Молимо све госте да на приредбу дођу са маском како би наши ђаци, учесници приредбе били заштићени, као и ради личне безбедности свих присутних. Потребно је да поштујемо све препоруке Тима за школе и уживамо у прослави Дана школе .
 
            Радујемо се што ћемо ову свечаност моћи да одржимо у школи после дужег времена и надамо се скором безбедном и масовном дружењу у месецима и годинама пред нама.   
 
 
      15.03.2022.
 
                                                                                                                                                                             колектив и директор школе

Прочитај

Атлетско такмичење "Брзином до звезда"

Датум: 14. Mart 2022 18:59 Категорија: Новости

Живковић Јелена IV/3 освојила је прво место на градском атлетском такмичењу - Брзином до звезда

Прочитај

Лана Костић - харфа

Датум: 12. Mart 2022 21:31 Категорија: Новости


Сасвим неочекивано, позната тројка у саставу Ђуле, Срба и Гага је свој перформанс започела у јединственом артистичком духу, уз звуке харфе њихове гошће, фантастичне четрнаестогодишње Лане Костић, ученице наше школе . Као хипнотисани, поклоници жестоке свирке, притајили су се, спремајући се за "високонапонски" спектакл. Почетну, сасвим очекивану нестрпљивост публике, громогласно је у потпуном мраку и тишини прекинула нарација почетних стихова песме "Не цвикај генерацијо", чувеног Атомског склоништа, праћена најавним видеом који се пројектовао на белом платну, које је делило публику од бенда.


 

Прочитај

Одлука тима 10.03.2022.

Датум: 12. Mart 2022 21:18 Категорија: Новости

Прочитај

Пројекат "Културно наслеђе"

Датум: 26. Februar 2022 18:18 Категорија: Новости

Ученици III4 и IV4 су у оквиру пројекта "Културног наслеђа" компоновали музику за своје приче (storytelling) са претходне радионице, чиме су започели пренос својих прича у дигитални свет употпуњен оригиналним музичким композицијама.    

    

  

Прочитај

Наставак школске године

Датум: 20. Februar 2022 23:51 Категорија: Новости


Прочитај

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА 2022 - ТЕСТОВИ

Датум: 19. Februar 2022 11:40 Категорија: Новости


Тестови са решењима 7. разред

Тестови са решењима 8. разред

Прочитај

Школски календар - Измене

Датум: 11. Februar 2022 22:44 Категорија: Новости

Поштовани ,
У прилогу достављамо правилнике о изменама и допунама календара образовно-васпитног рада за школску 2021/2022. годину, за основне  школе, које је донео министар, у складу са препорукама Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.
 
У складу са претходним обавештењима све школе су у седмици од 14. до 18. фебруара 2022. године на распусту, а први наставни дан је 21. фебруар 2022. године.
 
Будући да Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа треба да предложи организационе моделе рада школа који ће се примењивати од 21. фебруара 2022. године, потребно је да се и током наредне седмице достављају подаци о броју заражених. Важно је да родитељи извештавају разредног старешину о евентуалним случајевима заражавања да би се унели тачни и проверени подаци.
 
Срдачан поздрав,
директор школе ,
 Биљана Лазаревски

- Основна школа - Правилник о календару образовно васпитног рада
ПРАВИЛНИК о изменама и допунама Правилника о календару образовно-васпитног рада основне школе за школску 2021_2022. годину
- Табеарни преглед календара за ОШ РС 21 - 22 god-04 02 22

Прочитај

Бесплатни уџбеници за 1 и 2 разред

Датум: 10. Februar 2022 18:55 Категорија: Новости

Обавештење града Београда о бесплатним уџбеницима за први и други разред основне школе.


Прочитај

Патријарх Порфирије и ученици

Датум: 09. Februar 2022 22:50 Категорија: Новости

Поводом школске славе Св. Саве, у спомен храму на Врачару 05. фебруара, Његова Светост патријарх српски Порфирије, уручио је пакетиће најмлађим ученицима београдских школа.
Тим поводом приређен је и пригодан програм који су водили наши познати глумци Тамара Драгићевић и Петар Бенчина, са хоровима при Светосавском храму.

Ученици наше школе, били су део ове лепе манифестације СПЦ и уз поздрав и благослов патријарха добили пакетиће и успомену за цео живот. Уз осмехе и певање светосавске химне, хиљаде београдских малишана прославило је име Српског архиепископа и утемељивача српске државе Светог Саву.

ПрочитајПројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај