Education template  

Новости

Привремени престанак рада сајта

Датум: 17. Septembar 2021 20:17 Категорија: Новости

Поштовани,

извините због привременог престанка рада школског сајта проузрокованог ажурирањем платформе на којој се сајт налази.

Ускоро ћемо објавити недостајуће школске информације.


Начин рада школа у време COVID 19 (16.09.2021.)

Прочитај

Упутства за почетак наставе

Датум: 30. Avgust 2021 21:47 Категорија: Новости

На следећим везама можете пронаћи детаљна упутства за почетак наставе које је прописало Министарство просвете, науке и технолошког развоја. 

Допис за ОШ и СШ_организација рада школа у 2021-2022

Стручно упутство за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2021 2022 години

Прилог 1. Индикатори и граничне вредности

Прилог 2. Препоруке за почетак образовно-васпитног рада

Прочитај

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - школска 2021 /22.

Датум: 26. Avgust 2021 21:18 Категорија: Новости

                                                    
             Драги ученици, поштовани родитељи,
почиње нова школска година, те је потребно да пажљиво прочитате упутства и поступате у складу са истим. Нормализација наставе доноси неке промене на нивоу наше установе.
 
Наглашавам да школе израђују Оперативни план, шаљу га Школској управи која даје сагласност на план и начин организације, те вас молим да схватите да организација рада коју смо предвидели може бити измењена уколико се сагласност не добије. Дакле, у овом тренутку предвидели смо наставу у једној смени, уколико се за то не добије сагласност, ученици виших разреда похађали би поподневну смену као прошле године, али у пуном саставу и са часовима од 45 минута.
 
Када школа добије сагласност за Оперативни план, биће постављен на сајт школе како би се ученици и родитељи упознали са истим.
 
Настава почиње у среду 1.09.2021. Сви ученици похађају наставу заједно у објекту, с тим што ће за  ученике нижих разреда ( од 1. до 4. ) настава почињати у 8.00, док ће за ученике виших разреда први час почети у 8:50, што значи да ће у објекат улазити у 8:45. Пошто ученици виших разреда неће имати наставу на првом спрату, користиће само ђачки улаз из дворишта и кретаће се споредним степеницама према кабинетима на првом спрату и поткровљу.
 
Ученици другог и четвртог разреда користиће главни улаз, трећи разред ђачки улаз, а прваци улаз на белим вратима из дворишта.
 
Ова измена сатнице омогућава безбеднији улазак у школу, мање гужве, као и више слободних учионица за више разреде током 6. и 7. часа. Часови ће трајати 45 минута, а велики одмор 20 минута.
 
Сви ученици похађаће наставу у преподневној смени, док ће се обогаћени једносменски рад одвијати у терминима после наставе, а распоред ћемо истаћи до 15.09.2021. након новог анкетирања ученика заинтересованих за ове радионице.
 
Упућени сте да ће школе функционисати као зоне – зелена, жута и црвена, те да ће похађање наставе у објекту зависити од нашег заједничког одговорног приступа и поштовања епидемиолошких мера. Ношење маске је обавезно у објекту. Прецизнија упутства добићете од разредних старешина.
 
Распоред часова доставиће разредне старешине до почетка школске године, часови трају 45 минута и сви  се реализују у школи. Google учионице ће бити у употреби ако дође до промене модела, преноса вируса у одређеним одељењима и других неповољних околности.
 
Молимо све родитеље и  ученике да поштују епидемиолошке мере, јер од тога зависи похађање наставе у школи, што је за све нас значајно. Знање, вештине, развијање талента, социјализација значајније се стичу у школском окружењу, те се морамо потрудити сви заједно да останемо у школи, нашем другом дому .
 
Уџбенике које сте набављали преко школе можете преузимати у школској библиотеци сваког радног дана од 9:00 до 11:00. Таблете за ученике трећег, четвртог, петог и шестог разреда поделићемо ученицима када нам буду испоручени.
 
Упутство за рефундацију средстава за ученике првог и другог разреда поставили смо на сајт школе. Уверења која су вам потребна делимо у школи сваког радног дана до 14:00.
 
Све додатне информације постављаћемо на сајт. Пратите редовно!
 
Свим ученицима желимо пуно среће у новој школској години! Срећа прати вредне, жељне знања и одговорне, те смо уверени да ћемо успешно започети и завршити нову школску годину.  
 
                                                                                          Ваши наставници и директор

Прочитај

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ПРИЈЕМ ПРВАКА

Датум: 25. Avgust 2021 20:47 Категорија: Новости

           Драги ђаци прваци, поштовани родитељи, желимо вам срећан почетак школовања.

Радујемо се и спремни смо за нову генерацију ђака првака. Уверени смо да вас чека диван период током кога ћете стицати нова знања, вештине, развијати интересовања и остваривати своје капацитете у потпуности. Нова другарства обогатиће ваше животе а школа ће постати друга кућа.
 
Свечани пријем ђака првака биће организован у уторак 31.08.2021. у школском дворишту.
Приредба и распоређивање ученика почиње у 17:30. Све активности ће бити организоване око летње учионице у доњем делу дворишта.
 
Након приредбе, распоређивања ученика по одељењима, учитељице ће одржати родитељске састанке у учионицама, док ће учитељице из продуженог боравка повести ученике у своје учионице где ће ученици сачекати родитеље.
 
Молимо све родитеље и госте да поштују епидемиолошке мере и на родитељски састанак уђу са маскама, као и да родитељском састанку присуствује само један родитељ. 

На родитељским састанцима родитељи ће добити све потребне информације и упутства. Ученици 1.09.2021. долазе у школу, а настава почиње у 8:00. Ученици првог разреда улазиће на посебан улаз из дворишта, бела врата са леве стране зграде .
 
Боравак за ученике првог разреда биће организован већ 2.09.2021. Користиће га ученици чији су се родитељи изјаснили у анкетама за ову услугу.
 
Током школске године биће ограничено кретање родитеља и трећих лица у просторијама школе. Родитељи не улазе у објекат, децу прате до улазних врата и на истом месту чекају своју децу после наставе. Прецизније информације очекујте од разредних старешина.
 
    Драги ђаци прваци, с радошћу вас очекујемо! Срећан полазак у први разред!
 
                                      
   25.08.2021.      
                                    Колектив и директор школе

Прочитај

Рефундирање средстава за уџбенике

Датум: 17. Avgust 2021 20:44 Категорија: Новости

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА 1. и 2. РАЗРЕД
 
 
     Поштовани родитељи ђака првог и другог разреда ,
Пажљиво прочитајте упутства која постављамо , а тичу се повраћаја средстава за купљене уџбенике.

Град рефундира средства за основни комплет уџбеника на начин који је описан у допису, а потврду која се тражи за пријављивање можете добити у школи сваког радног дана до 14: 00.
 
    Родитељи који су уџбенике купили преко школе треба да их исплате у целости како би дистрибутер испоручио исте, а повраћај новца вршиће се на горе поменути начин и по упутствима које вам постављамо. Наравно, рефундира се новац за основни комплет, док се остали уџбеници из комплета не рефундирају .
 
   Уџбенике купљене преко школе можете преузимати од 24.08.2021. ако сте исплатили цео износ. Преузимаћете их у школској библиотеци од 9:00 до 11:00 часова. Молимо да у школу улазите са маском.
 
   Таблети за ученике нису у школи, те ће се подела истих вршити од 1.09.2021.
 
 
         директор школе,
      Биљана Лазаревски

Прочитај

Јавни позив за доделу бесповратних новчаних средстава

Датум: 17. Avgust 2021 20:42 Категорија: НовостиГрад Београд, преко Фондације за младе таленте града Београда, расписује јавни позив за доделу бесповратних новчаних средстава у висини основног пакета штампаних уџбеника за први и други разред (за предмете: математика, српски језик/матерњи језик, свет око нас и страни језик као обавезан предмет) за ученике јавних основних школа на територији града Београда за школску 2021/2022. годину
 
КО ДОБИЈА СРЕДСТВА?
- родитељи, односно законски заступници ученика ПРВОГ и ДРУГОГ разреда јавних основних школа на територији града Београда, осим ученика који су већ добили бесплатне уџбенике по програму Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС за школску 2021/22. годину.
 
КОЈИ ЈЕ РОК ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ?
Рок за пријављивање је од 20. августа до 30. септембра 2021. године
 
КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?
Пријаве се врше електронски преко линка /портала који ће бити отворен и доступан од 20. августа на сајту Фондације за младе таленте града Београда www.fondzamladebeograd.rs
Напомена: у случају непостојања техничких и других могућности за електронско пријављивање, позивамо родитеље да се за помоћ обрате секретару школе, односно Фондацији на +381 11 321 6246 или [email protected]
 
ШТА ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА УСПЕШНУ ПРИЈАВУ?
Поред уноса/укуцавања основних података на линку за пријављивање, потребно је припремити следећа четири скенирана документа:

  1. Копија очитане чиповане личне карте родитеља тј. законског заступника, односно фотокопија личне карте родитеља тј. законског заступника уколико није чипована
  2. Копија картице текућег рачуна родитеља, односно законског заступника
  3. Потврда Основне школе да је дете ђак јавне основне школе и да у школској 2021/22. години похађа први/други разред, као и да није добио бесплатне уџбенике по програму Министарства просвете, науке и технолошког развоја за школску 2021/22. годину
  4. Изјава о обради података о личности
 
Напомена: Обрасци Потврде основне школе и Изјаве о обради података о личности могу се преузети на сајту Фондације, као и код секретара школе.
 
КОЛИКО НОВЧАНИХ СРЕДСТАВА СЕ УПЛАЋУЈЕ?
Износ БЕСПОВРАТНИХ новчаних средстава за исплату, по појединачно упућеној пријави на јавни позив, биће формиран на основу података о изабраним уџбеницима и цена достављених у понуди сваког изабраног издавача зе предмете:
  1. математика,
  2. српски језик/матерњи језик,
  3. свет око нас
  4. страни језик као обавезан предмет
 
Просечан износ за исплату: 6.400,00 рсд
Напомена: приликом пријављивања, након што родитељ обележи школу и разред који ученик похађа, портал ће обавестити родитеља, односно законског заступника о тачном износу који ће му бити уплаћен.
 
ГДЕ СЕ МОЖЕ ПРОНАЋИ ЦЕО ТЕКСТ ЈАВНОГ ПОЗИВА?
Цео текст Јавног позива се може преузети на сајту Фондације www.fondzamladebeograd.rsу делу „Конкурси“или на сајту града Београда – Градске управе града Београда на адреси: www.beograd.rs , у рубрици „Градски огласи, конкурси и тендери“.
 
КОМЕ СЕ ОБРАТИТИ ЗА ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ?
Oбавештења о јавном позиву се могу добити на тел. (011) 321-6246 или путем електронске поште на адресу[email protected] .
 
 
Очекивани број пријављених: 34.000 родитеља првака и другака (око 17.000 ученика првог и 17.000 ученика другог разреда)
Процењена вредност пројекта: 200.000.000,00 динара

Прочитај

Обавештење школске управе

Датум: 06. Avgust 2021 14:05 Категорија: Новости

ДИРЕКТОРУ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ
ДИРЕКТОРУ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ
 
 
Поштованa/и,
 
Како се приближава почетак нове школске године, а у жељи да се образовно-васпитни рад од 1.09.2021. године остварује на уобичајен начин, непосредно у простору школе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја приступило је припреми инструкције за образовно-васпитне установе.
У складу са тим, молимо вас да се упознате са садржајем дописа, који достављамо у прилогу, као и да са истим упознате запослене у вашој установи и родитеље, односно друге законске заступнике ваших ученика.
 
 
 
 
Срдачан поздрав,
  
Драган Филиповић, Руководилац
 
Школска управа Београд
Захумска 14

ДОПИС

Прочитај

Таблети и уџбеници за школску 2021/2022 годину

Датум: 01. Jul 2021 07:52 Категорија: Новости

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
 
 
 
       Поштовани родитељи , јуче смо обавештени да ће Град Београд обезбедити бесплатни основни комплет уџбеника за ученике 1. и 2. разреда основних школа.
Тај комплат ће чинити: математика , српски језик , свет око нас и први страни језик. Ученици ће добити штампано издање ових књига , и то издавача које је школа изабрала.
 
Град Београд обезбедио је таблете Lenovo M8 са кодовима за дигиталне уџбенике и бесплатним интернетом за ученике 3. 4.5.6. разреда . На њима ће бити омогућено само праћење едукативних садржаја са ограничењем до 22 :00 , након чега ће бити искључени. Таблет је тежак 305 грама , имаће гаранцију и родитељи неће плаћати поправке .
 
Град ће одржати састанке са издавачима уџбеника , након чега ћемо имати информацију како ће се рефундирати средства за уплаћене штампане уџбенике за ученике 1. и 2. разреда .
 
Испорука уџбеника и таблета планира се од 15.08.2021. Школе ће делити таблете родитељима уз реверс.
                                                                            
 
 30.06.2021.                                                                  директор школе :
                                                                                   Биљана Лазаревски
 

Прочитај

Стварамо на тканини

Датум: 01. Jul 2021 07:51 Категорија: Новости

Поштовани родитељи и драги ученици,

Ученици III4 и II4 вам представљају свој пројекат ,,Стварамо на тканини“.
Пројекат је рађен са много пажње, посвећености и упорности, а резултат оваквог рада су јединствене мајице са личним печатом сваког ученика.

Уживајте у овим дивним креацијама, као што су они уживали стварајући их.

       

Прочитај

Спортски успеси

Датум: 10. Jun 2021 22:52 Категорија: Новости

Девојчице 5 и 6 разред су освојиле 2. место на градском такмичењу у малом фудбалу.

  

Уна Шупут 5/3, Луциа Павић 6/3, Лена Грочић 6/1, Лидија Кракер 6/2, Ксенија Крстић 5/2, Емилија Аврамовић 5/3, Ирина Перовић 5/3, Теодора Шелмић 6/3
Наставница: Невена Његован


Луциа Павић 6/3 је освојила 1 место на међуокружном атлетском такмичењу у категорији кугла 


ПрочитајПројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај